Σάνα Μάριν: Η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας μεγάλωσε με δυο μητέρες

Γεννήθηκε το 1985 και σε λίγες ημέρες ορκίζεται πρωθυπουργός της Φινλανδίας, μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε των Σοσιαλδημοκρατών που ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού.

Η Σάνα Μάριν, μέχρι πρότινος υπουργός Μεταφορών στη χώρα, θα ηγείται μιας κυβέρνησης πέντε κομμάτων, οι αρχηγοί των οποίων είναι γυναίκες.

H Μάριν μεγάλωσε με τη μητέρα της και τη σύντροφό της. Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της σε φινλανδική εφημερίδα, όταν ήταν μικρή ένιωθε “αόρατη” καθώς δεν μπορούσε να μιλήσει για την οικογένειά της

στο σχολείο και τους φίλους της.

Ωστόσο, νιώθει περήφανη γι αυτήν καθώς, όπως είπε, πάντα την υποστήριζε και την έκανε να νιώθει πως μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρό της. Όπως να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο. Η Σάνα Μάριν ήταν το πρώτο πρόσωπο στην οικογένεια που αποφοίτησε από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Εχει πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων, πολιτεύεται από τα 27 της και πριν από 4 χρόνια έγινε βουλευτής. Πριν απο μερικούς μήνες απέκτησε ένα παιδί με τον επι χρόνια σύντροφό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, κάτι που έκανε πολλούς να τη συγκρίνουν με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Σε λίγες ημέρες η Σάνα Μάριν θα είναι η πιο νέα πρωθυπουργός του κόσμου, σε μια χώρα της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που μέσα στo ζοφερό κλίμα που δημιουργεί η άνοδος της ακροδεξιάς, χρειάζεται όσο τίποτε άλλο νέους και κυρίως προοδευτικούς ανθρώπους.

Όπως άλλωστε λέει και η ίδια "για εμένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα ποτέ δεν ήταν ερώτήματα αλλά η βάση για την ηθική μου αντίληψη. Έγινα πολιτικός γιατί θέλω να επηρεάσω το πώς η κοινωνία βλέπει τους πολίτες της και τα δικαιώματά τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα