Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Freddie Mercury

Υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της ροκ μουσικής, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα χάρη στη φωνή του και την σκηνική του παρουσία. Ο λόγος για τον τραγουδιστή των Queen, Freddie Mercury, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946.

Ο μοναδικός ερμηνευτής γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας και μεγάλωσε εκεί και στην Ινδία

πριν η οικογένειά του μετακομίσει στην Αγγλία. Το αληθινό του όνομα ήταν Farrokh Bulsara.

Η αποθέωση ήρθε στη δεκαετία του ΄70, όταν μαζί με τον κιθαρίστα Brian May και τον ντράμερ Roger Taylor δημιούργησαν τους Queen, μία από τις πιο θρυλικές μπάντες στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Η μουσική κληρονομιά που άφησαν ήταν τεράστια, με τραγούδια που πλέον θεωρούνται κλασικά όπως τα "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love", "Crazy Little Thing Called Love", "Another One Bites The Dust", "We Are the Champions", "You don't Fool Me", κ.α.

Η μοίρα ωστόσο του επεφύλασσε άσχημο τέλος αφού πέθανε σε ηλικία 45 ετών το 1991, από επιπλοκές που του προκάλεσε το AIDS.

Ωστόσο, η έντονη παρουσία του είναι πάντα ισχυρή, καθώς θεωρείται ως μία από τις πλέον επιδραστικές μορφές της σύγχρονης μουσικής, ενώ στη Βρετανία συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 100 Βρετανούς με την μεγαλύτερη επιρροή ύστερα από δημοψήφισμα του BBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα