Ρένα Βλαχοπούλου: Η αποχώρηση διάσημου ηθοποιού από την 'Ζηλιάρα'

Στις 29 Ιουλίου του 2004 έφυγε από τη ζωή η Ρένα Βλαχοπούλου. Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου, στην χρυσή του εποχή της Φίνος και της Καραγιάννης Καρατζόπουλος και μια καλλιτέχνις το αποτύπωμα της οποία παραμένει ακόμη και σήμερα, 14 χρόνια μετά το θάνατό της, ανεξίτηλο στη μνήμη των Ελλήνων. Η Κερκυραία τραγουδίστρια και ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες, οι περισσότερες σε κωμικούς ρόλους και υπήρξε μία από τις μούσες του Γιάννη Δαλιανίδη στα ελληνικά Musical

που έσπασαν ταμεία τη δεκαετία του '60.

Το 1968 ανέλαβε το ρόλο της παθολογικής ζηλιάρας, στην ομώνυμη ταινία «Η Ζηλιάρα» πλάι στον Γιώργο Κωνσταντίνου. Μια παθολογική ζηλιάρα, η Ρένα Παντελιά, έχει κάνει δύσκολη τη ζωή στον άντρα της Αργύρη, ο οποίος τώρα κινδυνεύει να χάσει την υγεία του, ακόμα και τη δουλειά του.

Η φαντασία της οργιάζει ασύστολα κι ανακαλύπτει παντού απιστίες. Σε μια από τις προσπάθειές της να τον τσακώσει μαζί με τη φίλη της Ζωζώ συνειδητοποιεί τις υπερβολές της, αλλά η αγορά ενός μπέιμπι-ντολ από την Πιπίτσα, τηλεφωνήτρια της διαφημιστικής εταιρείας όπου εργάζεται ο Αργύρης, κάνει τη ζήλεια της να ξαναφουντώσει. Το ζευγάρι βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Όμως η Ρένα είναι έγκυος. Όλο το κλίμα και οι διαθέσεις της αλλάζουν, γεγονός που θα επανενώσει τους δύο συζύγους.

Σε σενάριο Νίκου Τσεκούρα και σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη η ταινία έκοψε 346.522 εισιτήρια τη χρονιά που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και φυσικά έπαιξε ξανά και ξανά στην ιδιωτική τηλεόραση. Ωστόσο, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, ανακαλύψαμε μια μικρή λεπτομέρεια που ίσως δεν είναι τόσο ευρέως γνωστή.

Στο ρόλο του συζύγου της ζηλιάρας Ρένας, επρόκειτο αρχικά να δούμε τον Νίκο Σταυρίδη. Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας με εκείνον στο πλάι της Βλαχοπούλου. Ωστόσο, για λόγους που μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστοι, ο αγαπητός ηθοποιός αποχώρησε από το καστ της ταινίας και τον ρόλο του ανέλαβε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Άλλωστε, ο τελευταίος, όντας κατά πολύ νεότερος για το ρόλο είχε βαμμένους γκρίζους τους κροτάφους του για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του ΑΝΤ1 στα 14 χρόνια από τον θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ Ladylike.gr:

14 χρόνια χωρίς τη Ρένα Βλαχοπούλου. Η γυναίκα που ήθελε να προσφέρει χαρά στον κόσμο
Keywords
Τυχαία Θέματα