Πρόσκαιρη η άνοδος της θερμοκρασίας

Παράλληλα και πρόσκαιρα σήμερα θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με τη βοήθεια των τοπικών νοτιοδυτικών ανέμων (λίβας) στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά. Η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί από την Τετάρτη και φυσικά δεν μιλάμε για καύσωνα.

Σήμερα ο καιρός στα βόρεια θα είναι άστατος και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Παρόλα αυτά στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς

νοτιοδυτικούς και σε ορισμένες περιοχές όπως στη Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά οι άνεμοι θα έχουν τα χαρακτηριστικά του λίβα και θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία τοπικά πάνω από τους 38 βαθμούς. Αυτό αποτυπώνεται καλύτερα στους χάρτες της ΕΜΥ:

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός αλλά γρήγορα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός προς το βράδυ θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί στα βόρεια κυρίως ορεινά και οι άνεμοι θα γίνουν Δυτικοί Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μπ. Στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα οι άνεμοι πρόσκαιρα να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη σχεδόν τη χώρα και κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί στα βόρεια κυρίως ορεινά και οι άνεμοι θα γίνουν Δυτικοί Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη σχεδόν τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα