Πόσο ρεύμα ξοδεύεις μόνο για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Συνήθως σκεφτόμαστε το κόστος μόνο της αγοράς τους και σπάνια το πόσο καίνε και η αλήθεια είναι πως με τα συνολικά έξοδα των εορτών τα φωτάκια μάλλον είναι στα μικρότερα των εξόδων που θα έπρεπε να μας απασχολεί –εκτός φυσικά και αν ακολουθείτε πιστά το αμερικανικό πρότυπο και στολίζετε κάθε πιθαμή του σπιτιού σας, εσωτερικά και εξωτερικά, με κάθε πιθανή πηγή χριστουγεννιάτικου φωτός.

Ο γενικός κανόνας και η γενικότερη τάση είναι πως το αγοραστικό κοινό προσανατολίζεται τα τελευταία χρόνια στο να αγοράζει φωτάκια LED,

καθώς είναι πιο φωτεινά από τα πυρακτώσεως –τα φωτάκια δηλαδή της “προηγούμενης γενιάς-, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν περίπου το 1/10 της ενέργειας που καταναλώνουν τα μέχρι πρότινος παραδοσιακά φώτα. Από την άλλη, τα LED φωτάκια είναι συνήθως πιο ακριβά. Η ζυγαριά όμως εξακολουθεί και οι γέρνει υπέρ της LED επιλογής, γιατί όπως και οι λάμπες έτσι και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, αποτελούν μεταξύ άλλων και πιο «πράσινη» επιλογή φωτισμού.

Επιστρέφοντας στο θέμα της οικονομίας, πριν αρκετά βέβαια χρόνια ένας αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός είχε κάνει την σύγκριση ανάμεσα σε μια γιρλάντα με 100 απλά φωτάκια και σε μία γιρλάντα με100 LΕD, υπολογίζοντας πως αν έμεναν αναμμένα καθημερινά επί 12 ώρες ως το τέλος των εορτών, τα πρώτα θα επιβάρυναν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος με 70 δολάρια, ενώ τα δεύτερα με μόλις λίγο παραπάνω από 1 δολάριο. Εδώ να σημειώσουμε πως μια γιρλάντα με 100 LΕD καταναλώνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου 7 Watt. Κοιτάζοντας την εξέλιξη που έχει επιφέρει η τεχνολογία LED σκεφτόμαστε πόσα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και το πώς έχουμε πλέον στη διάθεσή μας πιο οικονομικές επιλογές. Στην ίδια λογική είναι και η έλευση του Φυσικού Αερίου – Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας στον τομέα του ρεύματος, καθώς πλέον μπορούμε να το εντάξουμε στη ζωή μας και να επωφεληθούμε από όλες τις υπηρεσίες και τις επιλογές που μας παρέχει.

Το καλύτερο όμως είναι πως για να γιορτάσουμε ακόμα περισσότερο την περίοδο των εορτών το Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας μας βάζει όλους στην πρίζα και προσφέρει δωρεάν το ρεύμα για ένα χρόνο σε δύο υπερτυχερούς.

Πάρε κι εσύ μέρος στον πιο “φωτεινό” διαγωνισμό και άσε τα φωτάκια σου να αναβοσβήνουν χαρούμενα!

Keywords
Τυχαία Θέματα