Πόρτο Χέλι: Ακαριαίος ο θάνατος δυο ανδρών από την σύγκρουση των σκαφών

Ανακοίνωση για τη σύγκρουση των δύο σκαφών στο Θύνι Αργολίδας, σε μικρή απόσταση από το Πόρτο Χέλι, με δύο νεκρούς και μία σοβαρά τραυματία, εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Όπως σημειώνει το Λ.Σ. "από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους".

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα:

"Σύμφωνα

με την ανακοίνωση αυτή, «ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ» Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους".

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ".

Τέλος, επισημαίνεται ότι «με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης».

Keywords
Τυχαία Θέματα