Πατριάρχης Σερβίας: Η κηδεία υπερμετάδοσης - Πρωτοστάτησε ο Ειρηναίος

Στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου που άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Οκτωβρίου είχε χοροστατήσει ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος που εκοιμήθη στα 90 του χρόνια νικημένος από τον κορονοϊό.

Ο μακαριστός βρέθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες πιστούς και ιεράρχες κοντά στο φέρετρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μερικές μέρες αργότερα νόσησε κι ο ίδιος με την τραγική κατάληξη το πρωί της Παρασκευής.

Dozens of thousands spontaniously gathered

to welcome Metropolitan Amfilohije at #Podgorica cathedral today afternoon where he will lie in state until tomorrow when he will be burried after the Holy Liturgy in the cathedral crypt #Serbian #Orthodox #Church #Montenegro pic.twitter.com/kHf7jiGfD5

— Sava Janjic (@SavaJanjic) October 31, 2020

Και οι δύο ιεράρχες είχαν υποτιμήσει την απειλή της πανδημίας. Μετά την κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και την ασθένεια του Πατριάχρη Σερβίας οι ιερείς της Σερβίας αρχισαν ζητούν από τους ενορίτες τους να πάρουν στα σοβαρά τον ιό. Στη Σεβρία τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού έχουν εκτοξευθεί και κάθε μέρα επιβεβαιώνονται 5 με 6.000 μολύνσεις.

A doctor of the Clinical Center of Montenegro (KCCG) urged the church to close the Metropolitan Amfilohije’s coffin. He died of COVID, and thousands of people are approaching and kissing his hand https://t.co/OzSA23jOLv

— Ljubomir Filipović (@ljubofil) October 31, 2020

Στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου ο Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτος από πλήθος κληρικών και πιστών.

People in #Montenegro kissing the dead body of Orthodox Bishop #Amfilohije who died of #COVID19

Source: @zkusovac pic.twitter.com/hSsqnmQQ61

Global News (@GlbBreakNews) October 31, 2020

Οι εικόνες αποτυπώνουν πλήθος κόσμου να μην τηρεί τις αποστάσεις, ενώ ελάχιστοι φορούσαν μάσκα. Μάλιστα κάποιοι πιο τολμηροί φίλησαν τον Μητροπολίτη, ξεχνώντας μάλλον ότι πέθανε απο κορονοϊό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα