Παππάς: Θα θέλαμε ΚΙΝΑΛ - Ποτάμι να συνομιλήσουν μαζί μας μετά τις εκλογές

«Το δίλημμα των εκλογών είναι ή πρωθυπουργός Τσίπρας ή πρωθυπουργός Μητσοτάκης», τόνισε o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

'Aποψή του είναι ότι η ΝΔ αν κερδίσει τις

εκλογές θα φέρει τέταρτο μνημόνιο: «Το αντικοινωνικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Χωρίς τη χυδαιότητα της ρητορικής περί αναξιοπιστίας της χώρας μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να φτιάξει κλίμα κακών εξελίξεων στην οικονομία για να προωθηθούν τα σχέδιά του. Θα επιδιώξει ένα τέταρτο μνημόνιο αν έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει».

Για τον πήχη της διαφοράς 3,5 μονάδων που έθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές είπε: «Η ΝΔ έφτιαξε μια εικόνα καλπάζουσας πολιτικής δύναμης προς την εξουσία, έλεγε ότι προηγείται 20 μονάδες, και τώρα προσγειώνεται στην πραγματικότητα όσο πλησιάζουμε στις κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο. Κάθε κάλπη με πανελλαδικά χαρακτηριστικά όπως αυτή των ευρωεκλογών έχει χαρακτηριστικά κεντρικής εκλογικής αναμέτρησης. Δεν υπάρχει περίπτωση να γεννήσουν ενδεχόμενο εθνικών εκλογών οι ευρωεκλογές γιατί οι εθνικές εκλογές είναι καθορισμένες για το τέλος της τετραετίας. Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με τη δεξιά της δεξιάς στην ΕΕ. Εν δυνάμει σύμμαχοι είναι όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο. Θα θέλαμε και το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι να συνομιλήσουν μαζί μας μετά τις εκλογές που θα τις κερδίσουμε. Οι Έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν αν το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο ή όχι, αν θέλουν ασφαλιστικό Πινοσέτ και επαναφορά του κανόνα 1/5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Ούτε το ΚΙΝΑΛ μπορεί να ξεφύγει από αυτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα