Πάπας Φραγκίσκος: "Ο Θεός σε έκανε γκέι και σε αγαπά όπως είσαι"

Ένα εκ των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικό, ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο συνάντηση. Ήθελε να συζητήσουν για την τραγική εμπειρία που είχε βιώσει και να ρωτήσει αν όντως είναι διεστραμμένος, όπως του έλεγαν οι πάντες, μετά την καταγγελία του. Έμεινε στο Βατικανό τρεις ημέρες. Μεταξύ των όσων του είπε ο Ποντίφικας ήταν ότι "δεν πειράζει που είσαι γκέι. Ο Θεός σε έκανε γκέι. Ο Θεός σε αγαπά, έτσι όπως είσαι. Ο Πάπας σε αγαπά όπως είσαι και εσύ θα έπρεπε να αγαπάς τον εαυτό σου και να μη σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι".

Ο Juan Carlos Cruz

μίλησε στο Associated Press για τη συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο, αλλά και την κακοποίηση του από ιερέα της Χιλής. Ο Cruz υπήρξε από τους βασικούς μάρτυρες στην πιο διάσημη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς, στη Χιλή.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζητήσει συγχώρεση για τα σοβαρά λάθη που έκανε -για παράδειγμα, στο χειρισμό αυτού του σκανδάλου-, μέσω επιστολής προς το Συμβούλιο Επισκόπων της Χιλής. Είχε προηγηθεί, τον Γενάρη, η στήριξη του στον Χιλιανό επίσκοπο, Χουάν Μπάρος, ο οποίος κατηγορείτο για συγκάλυψη του σκανδάλου. Την περασμένη Παρασκευή όλοι οι Χιλιανοί επίσκοποι (34 στον αριθμό) έθεσαν την παραίτηση τους στη διάθεση του Πάπα Φραγκίσκου και ζήτησαν συγγνώμη.

Στα της συνάντησης με τον Cruz, του οποίου ο βιαστής είχε καταδικαστεί από το Βατικανό το 2011, τα όσα του είπε έχουν μια κάποια απόκλιση από αυτά που διδάσκει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Για την ακρίβεια, θεωρεί όπως η ομοφυλοφιλία είναι αντικειμενική διαταραχή και αντίκειται στο νόμο του Θεού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Ποντίφικας έχει φανεί "ανοιχτός" και ανεκτικός με την ομοφυλοφιλία. Τον Ιούλιο του 2013, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ύπαρξη "gay lobby" στο Βατικανό, είχε απαντήσει "ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;". Με τη νέα του τοποθέτηση, ξεκαθαρίζει πως δεν πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή, αλλά σεξουαλικός προσανατολισμός που καθορίζει ο Θεός.

Το Βατικανό δεν συνηθίζει να σχολιάζει επί των συναντήσεων του Πάπα και αυτό έκανε και τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα