Παπαγιανάκης: Μόνο η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική

Τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του Τομεάρχη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από μέλος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιανάκης, μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

-Όταν αυτοπροσιδορίζεσαι ως προοδευτικό κόμμα δεν μπορείς να χρησιμοποιείς όρους που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι, όπως οι Καμμένοι

των Πρεσπών ή πολιτικοί φελλοί.

-Δυστυχώς, δεν έγινε κάποια ουσιαστική συζήτηση στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Είχε γίνει μια συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο όπου διαμορφώθηκε ένα 5-1 υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και μετά από αυτό το Πολιτικό Συμβούλιο έπαψε να λειτουργεί.

-Δεν νομίζω ότι είμαι μόνος μου σ αυτή την άποψη εντός του Κινήματος Αλλαγής. Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους κάποιος που συμφωνεί μαζί μου δεν το δηλώνει δημόσια.

-Οι λόγοι καταψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών είναι μικροκομματικοί. Η μόνη σοβαρή άποψη είναι ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική και εκεί πρέπει να μείνουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα