Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: O Mάνταλος την πήρε από το χέρι

Η ΑΕΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Αγρίνιο, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα της στη φετινή Super League.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος δεν άρχισε βασικός, αλλά πέρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και έκανε τη διαφορά για την ομάδα του, πετυχαίνοντας

ένα γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ στον Μάρκο Λιβάγια που γίνεται... δήμιος του Παναιτωλικού, με τέσσερα συνολικά γκολ.

Ο Κροατης έδωσε το προβάδισμα στους "κιτρινόμαυρους" απέναντι σε έναν διαβασμένο και πολύ καλά στημένο Παναιτωλικό, αλλά ο Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν εκείνος που με απόκρουση πέναλτι στο 73' κράτησε όρθια την ομάδα του, σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

ΜΠΗΚΕ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε την έκπληξη και έδωσε φανέλα βασικού στον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος πήγε στο πλευρό του Αντρέ Σιμόες, σε διάταξη 3-5-2, με τον Πέτρο Μάνταλο να μένει στον πάγκο. Με την εναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ιταλός τεχνικός διόρθωσε το λάθος του, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον αρχηγό αντί του Νασίμ Χνιντ, γύρισε τη διάταξη σε 4-3-3 και άλλαξε όλο το παιχνίδι προς το καλύτερο για την Ένωση.

Μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, η Ένωση είχε δύο τελικές (όσες είχε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος), με σημαντικότερη εκείνη του Ανσαριφαρντ στο 47ο λεπτό που μπλόκαρε ο Κνετ. Γενικότερα, οι Μάνταλος και Ανσαριφάρντ έδειξαν να έχουν καλή συνεργασία, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για τη συνέχεια της σεζόν.

Επιπλέον, η μετακίνηση του Ιρανού στα δεξιά, απελευθέρωσε και τον Ολιβέιρα, ο οποίος είχε μία καλή κεφαλιά στο 62ο και ένα δυνατό σουτ στο 64ο λεπτό. Τελικά, τη λύση έδωσε ο δήμιος του Παναιτωλικού, Μάρκο Λιβάγια τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου. Ο Κροάτης έχει "χτίσει" παράδοση απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, καθώς αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του.

Ο ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Βέβαια, για να φτάσει η ΑΕΚ στην επικρατηση με 2-0 χρειάστηκε κι ο Παναγιωτης Τσιντώτας. Ο τερματοφύλακας της Ένωσης, για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά τον τελικό του Κυπέλλου, απέκρουσε πέναλτι στο 0-1. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Χόρχε Ντίας σε ανατροπή του από τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μέσα στην μεγαλη περιοχή.

Μπορεί, λοιπόν, να υπήρξε αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του μετά την πώληση του Μπάρκα στη Σέλτικ, αλλά ο 27χρονος τερματοφύλακας αποδεικνύεται -μέχρι στιγμής- καθοριστικός. Ουσιαστικά, στη μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει, ήταν εκεί για την ομάδα του.

O ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Το βέβαιο, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, είναι πως ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος δεν είναι Μάνταλος. Ο 28χρονος χαφ πήρε την ευκαιρία του, έβγαλε ενέργεια, είχε τρεξίματα, αλλά ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία τελικών προσπαθειών. Παράλληλα, το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι δύο "πύργοι" Ανσαριφάρντ - Ολιβέιρα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στα πρώτα 45 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ένωση είχε μόλις πέντε επαφές στην αντίπαλη περιοχή και μόλις δύο τελικές, οι οποίοι δεν ανησύχαν τον Κρίστοφερ Κνετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα