Ιωάννινα: Σκότωσε το μωρό της χτυπώντας το στο πάτωμα γιατί έκλαιγε

Ακόμα και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έμειναν άφωνοι από την εξέλιξη των γεγονότων, σχετικά με τον θάνατο ενός μωρού μόλις 6 μηνών στα Ιωάννινα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη, σε διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου δύο γυναίκες από την Αφρική και το αγοράκι 6 μηνών της μίας, φιλοξενούνταν στο σπίτι αυτό, με διεθνές πρόγραμμα για την παροχή προστασίας σε πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, στο διαμέρισμα έμεναν η 26χρονη από την Αιθιοπία με το μωρό

της και μία ακόμα γυναίκα από το Καμερούν. Τη νύχτα εκείνη οι δύο γυναίκες κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς το μωρό έπαψε να αναπνέει. Όντως με το που έφτασαν οι διασώστες στο σημείο αντιλήφθηκαν πως το άτυχο αγοράκι δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε και το μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων όπου λίγο αργότερα απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αν και οι γυναίκες δεν ανέφεραν αρχικά κάτι για το τι είχε προηγηθεί, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως το παιδί έχασε την ζωή του από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί και από κακώσεις στον θώρακα και την κοιλιά του.

Η μητέρα του παιδιού οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και κατά την εξέταση και της συγκατοίκου της προέκυψε πως η 26χρονη γυναίκα επειδή έκλαιγε το αγοράκι και δεν μπορούσε να το ηρεμήσει, έχασε την ψυχραιμία της και άρχισε να το χτυπάει στο πάτωμα μέχρι που αντιλήφθηκε ότι πλέον το μωράκι δεν ανέπνεε και δεν ανταποκρινόταν σε ερεθίσματα.

Η μητέρα του μωρού συνελήφθη, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων που της άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στον αρμόδιο Ανακριτή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα