Ο Ψινάκης, η πολιτιστική διπλωματία και το τσιφτετέλι στο Learjet

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι ένας Δήμαρχος όπως όλοι οι άλλοι. Ούτε βέβαια ήταν ένας μάνατζερ όπως όλοι οι άλλοι. Η ιδιαίτερη προσωπικότητά του και το φλογερό του ταμπεραμέντο τον κάνουν ακαταμάχητο σε ό, τι και αν επιχειρεί. Αυτή τη φορά, προορισμός του ήταν η Λεμεσός και η Κύπρος, όπου είχε επαφές τόσο με την κυβέρνηση του νησιού, όσο και με τον δήμαρχο της κυπριακής πόλης.

Ο κ. Ψινάκης ενημέρωσε

τους ακολούθους του στο Instagram για κάθε κίνηση του ταξιδίου του, από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια της πτήσης με ιδιωτικό αεροσκάφος και φυσικά με φωτογραφίες από τις συναντήσεις του στο νησί.

Στην πτήση άλλωστε για την Λεμεσό, ο Ψινάκης "μεράκλωσε" και σηκώθηκε να χορέψει το "θέλω να σε ξαναδώ" όπως το ερμηνεύει στα ελληνικά, ο Πάνος Κιάμος, τραγούδι και... χορό εξαιρετικά αφιερωμένο στην αγαπημένη του Κύπρο.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα συναντήθηκε πρώτα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη. "Ένας νέος, εξαιρετικά έξυπνος και μορφωμένος άνθρωπος με τον οποίο προγραμματίσαμε τα βήματα της συνεργασίας των αρχαίων Πόλεων της Κύπρου και της Ελλάδας" σημείωσε ο κ. Ψινάκης μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο πολιτικό και πρόσθεσε: "Υπουργέ μου θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη ενημέρωση, στήριξη και βοήθεια σας που θα συμβάλουν στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών μας σε θέματα πολιτισμού και ανάπτυξης".

Ο Ηλίας Ψινάκης σημείωσε στο post του με νόημα: "Η πολιτιστική διπλωματία θα καθορίζει το μέλλον των κρατών παγκοσμίως".

Στη συνέχεια ο κ. Ψινάκης είχε επαφές με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη με τον οποίο συζήτησαν για τη συμμετοχή της κυπριακής πόλης στην Αμφικτιονία Αρχαίων Πόλεων. Πρόκειται για ένα δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς. Κύριος στόχος είναι η αξιοποίηση της Αρχαίας Πολιτισμικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης.

Ο Ηλίας Ψινάκης έχει αναφέρει στο παρελθόν πως το δίκτυο αυτό έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον Κινέζων αξιωματούχων. "Επειδή το κράτος δεν έχει λεφτά και τα πράγματα υπάρχει περίπτωση να μείνουν έτσι ή να γίνουν χειρότερα, εγώ προσπαθώ αυτά που θα έκανα για το Μαραθώνα να τα κάνω για όλους τους δήμους. Ήδη οι Κινέζοι έχουν ενδιαφερθεί, να επενδύσουν σε εμπόριο, επικοινωνία τουρισμό".

Keywords
Τυχαία Θέματα