Ο Νάσος Ηλιόπουλος φαβορί για αντίπαλος του Κώστα Μπακογιάννη

Ο νεαρός υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά ως φαβορί για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, που με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κώστα Μπακογιάννη, που ανακοίνωσε την Δευτέρα την υποψηφιότητά του, διαθέτοντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Το θέμα

βεβαίως δεν έχει λήξει, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Σκουρλέτη, που ως Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Στην Κουμουνδούρου άλλωστε δεν πρόκειται να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου (ο ίδιος, άλλωστε, με τις δηλώσεις του απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εάν υπήρχε, κάτι που προφανώς υπήρξε μέρος της συμφωνίας του με τη Χαριλάου Τρικούπη), ενώ προτάσεις που υπήρχαν για στήριξη τυχόν υποψηφιότητας του Λευτέρη Παπαγιαννάκη της ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να προχωρούν, όπως απορρίπτονται και οι προτάσεις για στήριξη της Κατερίνας Παναγοπούλου. Παράλληλα, το Μαξίμου δεν φαίνεται διατεθειμένο να «θυσιάσει» κορυφαίους υπουργούς, όπως τον Αλέξη Χαρίτση και την Έφη Αχτσιόγλου για το Δήμο Αθηναίων, καθώς η περίπτωση τριπλών εκλογών τον Μάιο είναι πολύ πιθανή και ο Αλ. Τσίπρας δεν θα ήθελε ένα τέτοιο στέλεχός του εκτός της νέας Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Στελέχη της Α΄ Αθηνών –οι πληροφορίες φέρουν μεταξύ αυτών και τον βουλευτή και πρώην υπουργό Νίκο Φίλη- θα ήθελαν ως υποψήφιο τον καθηγητή Νίκο Μπελαβίλα (Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ανάπλασης Αθήνα ΑΕ»), ενώ στο τραπέζι εξακολουθεί να είναι το όνομα της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία όμως βλέπει και προς την ευρωβουλή. Αν η Έλενα Κουντουρά θελήσει να είναι υποψήφια, ίσως τα τωρινά δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, όμως, αυτή τη στιγμή, μετατρέπεται σε φαβορί για υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων. Εκτιμάται ότι μπορεί να είναι πολύ καλός αντίπαλος για τον Κώστα Μπακογιάννη και για τη σύγκρουση μαζί του σε πολιτικό επίπεδο, αν και οι επιδόσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις περασμένες εκλογές έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ.

Στην Αθήνα, άλλωστε, ο κίνδυνος να περάσει στον Β΄ Γύρο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί και παραμένει, γεγονός που οφείλουν να προσέξουν όλα τα πολιτικά κόμματα. Πολύ περισσότερο που η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη αφήνει για πολλούς ανοιχτό πεδίο στο συγκεκριμένο χώρο…

Keywords
Τυχαία Θέματα