Ο Μητσοτάκης για την αποχώρηση Καμμένου και την ψήφο εμπιστοσύνης

Για την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και την ψήφο εμπιστοσύνης μιλάει απόψε στο δελτίο τουAnt1 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τις εξελίξεις και εν όψει της διαδικασίας που ξεκινά αύριο πρωί στη Βουλή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για σκηνοθετημένο δήθεν διαζύγιο Τσίπρα-

Καμμένου και κατηγορεί τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν ότι έλαβαν ανταλλάγματα, δηλαδή θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα η ΝΔ ταυτίζει την ψήφο εμπιστοσύνης με στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών, πιέζοντας έτσι και το Ποτάμι, ο επικεφαλής του οποίου Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη σήμερα το μεσημέρι και του έδωσε διορία μέχρι απόψε να δηλώσει ότι δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, διαφορετικά Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης δε θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Είναι προφανές ότι είναι όλα προσυνεννοημένα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας έχει 145 βουλευτές και μαζί με την κ. Παπακώστα και τον κ. Δανέλλη, ο κ. Καμμένος του χαρίζει άλλους 4 των ΑΝΕΛ για να φτάσει στους 151. Την κ. Κουντουρά, τον κ. Κόκκαλη τον κ. Παπαχριστόπουλο και τον Ζουράρι. Τους δύο τελευταίους μάλιστα λέει ότι δεν θα τους διαγράψει καν για να μην μείνουν οι ΑΝΕΛ με λιγότερους από πέντε βουλευτές και διαλυθεί η κοινοβουλευτική τους ομάδα” έλεγαν ειδικότερα πηγές της ΝΔ μετά τις χθεσινές εξελίξεις.

“Αυτοί λοιπόν οι έξι βουλευτές, -οι επιπλέον των 145 του ΣΥΡΙΖΑ- θα κληθούν στη βουλή να πουν πώς ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό. Τι ανταλλάγματα έχουν πάρει για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που καταρρέει; Θα κληθούν επώνυμα να εξηγήσουν τη στάση τους. Διότι όσοι πουν “ναι” στην ψήφο εμπιστοσύνης, λένε επί της ουσίας “ναι” και στην συμφωνία των Πρεσπών” προσέθεταν.

Από τη ΝΔ τόνιζαν ότι οι έξι βουλευτές και ειδικά όσοι αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών “δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους”- αιχμή που αφορούσε κυρίως τον Κώστα Ζουράρι που θα καταψηφίσει τη συμφωνία αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η γαλάζια πίεση αφορά βέβαια όλους τους βουλευτές, καθώς γαλάζιες πηγές έλεγαν “Κάθε ένας εξ αυτών, είναι ο εκατοστός πεντηκοστός πρώτος”. Στο στόχαστρο βέβαια έβαζαν ιδιαιτέρως και την Κατερίνα Παπακώστα, υπενθυμίζοντας ότι εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ακόμη βεβαίως και να βρεθούν οι 151, η άποψη που επικρατεί στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ότι μία τέτοια ετερόκλητη και ευκαιριακή πλειοψηφία δεν μπορεί να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο. Οι γαλάζιοι υποστηρίζουν άλλωστε ότι αυτό θα έκανε κακό στην οικονομία.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη νωρίτερα σήμερα στο Open: “Μας βλέπουν. Μας βλέπουν οι επενδυτές, διαβάζετε τις εκθέσεις τους ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας και αστάθειας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χτυπηθεί -και χτυπιέται ξανά- από τις Διεθνείς Αγορές που πρώτα ανεβάζουν τα επιτόκια και μετά αδιαφορούν να βάλουν έστω και ένα ευρώ στη χώρα μας. Όσο αυτή η κατάσταση παρατείνεται, τόσο δεν μπορούμε να έχουμε ούτε ανάπτυξη, ούτε δουλειές, ούτε κεφάλι να σηκώσουμε. Αντιθέτως μπαίνουμε στη ζώνη του κινδύνου. Και επειδή στους ανθρώπους που μας βλέπουν τους ενδιαφέρει να έχουν δουλειά, καλύτερη δουλειά, καλύτερη αμοιβή, τους ενδιαφέρει να ανοίξουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, σας ρωτάω καθαρά: Ξέρετε κανέναν που να θέλει να επενδύσει από ένα ευρώ έως 1 δις ευρώ; Που θα έρθει σε μια χώρα με μια κυβέρνηση η οποία στηρίζεται σε τέτοια πλειοψηφία; Που θα έρθει σε μια χώρα με μια κυβέρνηση, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαλυθεί και να πέσει;”

Keywords
Τυχαία Θέματα