Ο γείτονας πίσω από τη δολοφονία της ηλικιωμένης στον Πειραιά - Την σκότωσαν για δύο δαχτυλίδια

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της 80χρονης, η οποία διαπράχθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2018 στον Πειραιά.

Η 80χρονη είχε βρεθεί τραυματισμένη, πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας από την κόρη της, εντός του διαμερίσματος που διέμενε στον Πειραιά επί της οδού Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε

σε Νοσοκομείο, όπου μεσημβρινές ώρες της ιδίας ημέρας, κατέληξε.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία βαρέων κακώσεων, συμβατών με πλήξη από θλων όργανο.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι ένας 44χρονος σεσημασμένος Έλληνας που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές, ληστείες, πρόκληση σωματικών βλαβών, εμπρησμό, ναρκωτικά και βιασμό και η 39χρονη Βουλγάρα σύντροφός του, ως φυσικοί αυτουργοί και ένας 40χρονος επίσης σεσημασμένος Έλληνας για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά, που ήταν γείτονας του θύματος, ως ηθικός αυτουργός. Κίνητρο των πράξεων τους ήταν η ληστεία, καθώς ο γείτονας νόμιζε ότι η ηλικιωμένη είχε περιουσία και πίστευε ότι κρατούσε χρήματα στο σπίτι και στρατολόγησε το ζευγάρι που ήταν γνωστοί του.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν ο 40χρονος Έλληνας και η 39χρονη Βουλγάρα, ενώ ο 44χρονος ηθικός αυτουργός αναζητείται. Επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου Βούλγαρου για υπόθαλψη εγκληματία.

Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως σε διπλανή πολυκατοικία διέμενε ο ηθικός αυτουργός και είχαν εντοπίσει από κλειστό κύκλωμα την διέλευση του αυτοκινήτου που οδηγούσε η Βουλγάρα σύντροφος του δολοφόνου, αναμένοντάς τον κάτω από το σπίτι της ηλικιωμένης, άρχισε να ξετυλίγει το νήμα για να φτάσουν στην εξιχνίαση της φρικτής αυτής ανθρωποκτονίας οι Αρχές.

Το μόνο που είχε η άτυχη ηλικιωμένη που δεν είχε ούτε ένα ευρώ πάνω της ή στο σπίτι της, ήταν 2-3 χρυσά δαχτυλίδια και μερικά φο μπιζού, που πήρε ο δράστης. Για αυτή την «λεία» ο 44χρονος της έβαλε ταινία στο στόμα και της έσπασε ένα προ ένα όλα τα οστά στον θώρακα και τα πλευρά μέχρι που βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Η άτυχη ηλικιωμένη κατάφερε να λυθεί μετά τις 7 το πρωί εκείνης της ημέρας και κάλεσε σε βοήθεια την κόρη της, που στη συνέχεια κάλεσε τις Αρχές.

Σύντομα στο σπίτι της έφτασαν αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε σε νοσοκομείο, στο οποίο αργότερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή.

Η ηλικιωμένη από τους φρικτούς πόνους αδυνατούσε να μιλήσει για να δώσει πληροφορίες στις Αρχές. Ήταν τέτοιας σφοδρότητας τα χτυπήματα που φάνηκαν από την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της άτυχης ηλικιωμένης που θα μπορούσαν να γίνουν αν οι δράστες την πατούσαν στον θώρακα και την κλωτσούσαν όπως είχε επισημάνει τότε ο ιατροδικαστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα