Ο Ερντογάν εγκαινίασε το δικό του Jurassic Park "αλά Τούρκα"

Ένας τεράστιος τυραννόσαυρος ρεξ αποκάλυπτε τα μεγάλα του δόντια, την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίαζε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας, λίγο προτού εξαπολύσει μύδρους εναντίον της αντιπολίτευσης ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Σε κοντινή απόσταση από τον T-Rex τα βλέμματα των επισκεπτών τραβά ένας διπλόδοκος στο AnkaPark, ή αλλιώς Wonderland Eurasia, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα,

για την οποία αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη στην εκλογική αναμέτρηση της 31ης Μαρτίου, αφού εκεί ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Αφού ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε τις 1.217 ατραξιόν που περιλαμβάνει το πάρκο, στη συνέχεια επιτέθηκε λεκτικά στον Γιαβάς κατηγορώντας τον για πλαστογραφία και φοροδιαφυγή.

«Η Άγκυρα είναι η καρδιά του τουρκικού κράτους. Η Άγκυρα είναι πάρα πολύ σημαντική για να την εμπιστευτούμε στα χέρια εκείνων που εμπλέκονται σε σκοτεινές μηχανορραφίες» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις κατηγορίες των εισαγγελικών αρχών σε βάρος του Γιαβάς για ανάρμοστη συμπεριφορά, την εποχή που εργαζόταν ως δικηγόρος.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους προειδοποίησε ότι εάν ο Γιαβάς επικρατήσει στην Άγκυρα, δεν θα χαίρει ασυλίας από μια πιθανή δίωξη σε βάρος του, ενώ οι πολίτες της Άγκυρας «δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσουν βαρύ αντίτιμο».

Ο Μανσούρ Γιαβάς αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.

«Αφού άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι θα χάσουν την Άγκυρα, ξεκίνησαν μια απίστευτη (εκστρατεία) δυσφήμισης» είπε σήμερα από την πρωτεύουσα. Όσον αφορά το θεματικό πάρκο έκτασης 1,3 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο σιντριβάνι ύψους έως 120 μέτρων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το χαρακτήρισε σύμβολο υπερηφάνειας όχι μονάχα για την Άγκυρα, αλλά και για ολόκληρη την Τουρκία. Η πολιτική μας δεν έχει επίκεντρο το μίσος, αλλά την ελευθερία και την αγάπη, σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις του πάρκου έως το βράδυ της 31ης Μαρτίου.

Το Ankapark είναι ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον που διαθέτει σύστημα ηλιακής ενέργειας για την τροφοδότησή του, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, το κόστος του ανέρχεται σε 256 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η πόλη της Άγκυρας θα έχει έσοδα ύψους 9,1 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Περίπου 5 εκατομμύρια ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες αναμένονται σε ετήσια βάση και θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μεταξύ άλλων τα 14 τρενάκια λούνα παρκ, που διαθέτει.

Η κατασκευή του Wonderland Eurasia ξεκίνησε πριν από σχεδόν έξι χρόνια και ολοκληρώθηκε πέρυσι, ωστόσο το πάρκο δεν άνοιξε τις πύλες του για το κοινό εξαιτίας των φόβων για την ασφάλεια ορισμένων από τα παιχνίδια που προσφέρει και των εγκαταστάσεων.

Ο Μελίχ Γκοκτζέκ, ο πρώην δήμαρχος της Άγκυρας υπό το AKP, είχε εγκλωβιστεί στην κορυφή ενός ρόλερ κόστερ λίγο αφότου είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα