Πειραιάς: Οι δηλώσεις των πολιτικών μετά τον Αγιασμό των Υδάτων

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, πήραν μέρος τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τα «Καλυψώ», «Καλυστώ» και «Ευρώπη», τα οποία είχαν σχηματίσει ένα «π».

Από το πλοίο «Ευρώπη», μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν το σταυρό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης που παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού των υδάτων ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και «ο τόπος να περπατήσει σε καινούριους δρόμους προκοπής και ευημερίας. Τις ευχές μου προς όλους». Ευχές απηύθυνε επίσης προς «τη Ναυτιλία και τους ανθρώπους της που αγωνίζονται, που προσπαθούν, που συντελούν σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας».

«Εύχομαι το φως των ημερών να μας φωτίσει όλους, πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας 'Αδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε καλή φώτιση και «το 2019 να είναι το έτος που η Ελλάδα θα απαλλαγεί από όλα τα δεινά και θα ξεκινήσει μια νέα πορεία προς τα μπρος για να ευημερήσει ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και δήλωσε: «Η Ένωση Κεντρώων καλεί το λαό σε μια πανστρατιά, εναντίον αυτών που είναι πρόθυμοι να προδώσουν τη Μακεδονία και εναντίον όλων εκείνων που δεκαετίες τώρα με ρουσφέτια, με διαφθορά, κατέστρεψαν τη χώρα. Η νεολαία ας καταλάβει ότι οι αλλαγές δεν γίνονται με λόγια, αλλά με απόφαση, πολιτική βούληση και αγώνα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος σε δηλώσεις του, τόνισε πως σήμερα το μήνυμα από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι ένα: «Το άγιο πνεύμα να φωτίσει όλους τους Έλληνες, εμάς όλους στη Βουλή, να φωτίσει τους νέους και όλο τον κόσμο έτσι ώστε αυτή η χρονιά που μπαίνει να είναι η καλύτερη χρονιά από αυτές που έχουν περάσει μέχρι σήμερα. Για να γίνει αυτό ένα είναι το μήνυμα, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν έχει καμία νομιμοποίηση να περάσει η «Συμφωνία των Πρεσπών» και πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους και να αντιδράσουμε γι' αυτό. Το «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» δεν είναι κάτι το μεμπτό, είναι η ουσία και το ζητούμενο.»

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες και όλους τους Έλληνες. «Θα ευχηθώ όπως κάθε χρόνο, το φως της ημέρας να φωτίσει όλους τους Έλληνες, όλους εμάς να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που εδώ και χρόνια μας ταλαιπωρούν».

Ο υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Πειραιά Νίκος Βλαχάκος ανέφερε: «Σήμερα γιορτάζει η χριστιανοσύνη και η ορθοδοξία, γιορτάζει η πόλη του Πειραιά, η πόλη που γεννηθήκαμε, η πόλη της ναυτοσύνης, της εργατιάς και η πόλη της ελπίδας. Καλή φώτιση σε όλους και πάμε όλοι μαζί για έναν καλύτερο Πειραιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα