Νυχτερινή σύνδεση με τρένο Βιέννης-Βρυξελλών μετά από 16 χρόνια

Ένα νέο νυχτερινό τρένο που συνδέει τη Βιέννη με τις Βρυξέλλες έφθασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στη βελγική πρωτεύουσα, μια πρωτοβουλία του δημόσιου αυστριακού οργανισμού σιδηροδρόμων (OBB) που χαιρέτισαν οι υποστηρικτές αυτού του μη ρυπογόνου μέσου μεταφοράς στο πλαίσιο της προσπάθειας εφαρμογής της "Πράσινης Συμφωνίας" της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Αυστρία και το Βέλγιο δεν είχαν απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση τα τελευταία 16 χρόνια. Τα εγκαίνια της νυχτερινής αμαξοστοιχίας συμβολίζουν, όπως

τονίστηκε σχετικά, τη βούληση της Αυστρίας να συνδράμει αποφασιστικά στην ευρωπαϊκή φιλοδοξία της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το πρώτο τρένο, που φέρει το σύνθημα #loveyourplanet (αγάπησε τον πλανήτη σου) αναχώρησε από τη Βιέννη την Κυριακή στις 20.38 τοπική ώρα (21.38 ώρα Ελλάδας), ενώ ορχήστρα παιάνιζε τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την "Ωδή στη Χαρά". Το τρένο έφθασε στις 10.54 (11.54 ώρα Ελλάδος) τη Δευτέρα στον σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών όπου η επικεφαλής των βελγικών σιδηροδρόμων (SNCB) Σοφί Ντιτορντουάρ υποδέχτηκε στην αποβάθρα τον πρόεδρο του ΟΒΒ Αντρέας Ματέ.

"Πιστεύω ότι η σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα περιβάλλον οδικής συμφόρησης και κλιματικής πρόκλησης, τόσο σε μικρές όσο και σε μεσαίες αποστάσεις", δήλωσε η Ντιτορντουάρ μιλώντας στο γαλλόφωνο βελγικό δίκτυο RTBF. Στην Αυστρία, η ΟΒΒ έχει υιοθετήσει εδώ και μερικά χρόνια μια ανανέωση των νυκτερινών δρομολογίων για τα οποία σήμερα είναι πολύ "περήφανος", σύμφωνα με τον πρόεδρό του οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα