ΝΒΑ: Με την πλάτη στον τοίχο οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο 3-0 οι Χιτ

Με τον Τζίμι Μπάτλερ να πατάει το γκάζι στην τελευταία περίοδο και να δείχνει τον δρόμο με συνεχόμενες μεγάλες φάσεις σε άμυνα και επίθεση, οι Μαϊάμι Χιτ γύρισαν από το -14 και κέρδισαν τους Μιλγουόκι Μπακς (115-100) για να φτάσουν πλέον ένα βήμα μακριά από την σκούπα (3-0 η σειρά πλέον).

Οπως αναφέρει το Sport24.gr τα "Ελάφια" είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο φινάλε της τρίτης περιόδου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ηγείται, αλλά στην τελευταία ήρθε η απόλυτη

κατάρρευση (40-13 το επιμέρους για το Μαϊάμι). Απογοητευτικές επιλογές στην επίθεση, πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ και οι σπουδαίες αποφάσεις που πήρε (σε εκτέλεση και δημιουργία) ο Τζίμι Μπάτλερ στην τελική ευθεία του αγώνα έφεραν τα πάνω κάτω και το Μαϊάμι σε θέση να είναι μια νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής.

Ο MVP

Ο Τζίμι Μπάτλερ έδειξε τι σημαίνει ηγέτης, τι σημαίνει προσωπικότητα. Άφησε στην άκρη την αναιμική εμφάνιση του πρώτου μέρους (5 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και μετά την ανάπαυλα έβαλε... τσίτα τα γκάζια, παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα. Ο γκαρντ των Μαϊάμι Χιτ βρήκε ρυθμό μέσα από τις συνεχόμενες βολές που σημείωσε (κέρδισε αλεπάλληλα φάουλ), βρήκε μεγάλα σουτ, δημιούργησε φάσεις για τους συμπαίκτες του και ήταν ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα γύρισε από το -14 και πήρε τη νίκη. Τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους (με 5/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 14/19 βολές), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 34'39'' συμμετοχής. Έκανε όμως ακόμη περισσότερα στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η τελευταία περίοδος ήταν απογοητευτική για τους Μιλγουόκι Μπακς, κι απολαυστική για τους Μαϊάμι Χιτ. Η κατάρρευση των Ελαφιών (ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο) ήταν μνημειώδης, δεδομένου ότι οι παίκτες του Μάικ Μπούντενχολζερ δεν κατάφεραν να σκοράρουν εντός παιδιάς στα τελευταία 4'41'' της αναμέτρησης -από την στιγμή δηλαδή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάρφωσε την μπάλα για το 99-98 που έφερε το τάιμ άουτ του Έρικ Σπόελστρα. Έκτοτε, το Μιλγουόκι είχε 0/3 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 1/2 βολές και 1 λάθος για να κλείσει με τον χείριστο τρόπο ένα πολύ κομβικό παιχνίδι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Γιάννης ξεκίνησε, όπως στο Game 2, με ένα κοντό πρώτο σουτ, αλλά δεν χάλασε το μυαλό του. Πάσαρε την μπάλα, άπλωσε την επίθεση του Μιλγουόκι και ο γρήγορος ρυθμός που είχε το παιχνίδι βοήθησε τα Ελάφια να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα. Με τον Κρις Μίντλετον να ηγείται και να πετυχαίνει μαζεμένους πόντους ήρθε το +6 (16-22) στα μισά της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε μπορεί να έκλεισε με τους παίκτες του Μάικ Μπούντενχολζερ να προηγούνται, αλλά το προβάδισμα ήταν το ελάχιστο δυνατό (29-30).

Παρά το γεγονός πως στην επίθεση δεν είχε ρυθμό (απόδειξη οι 3/8 βολές στο ημίχρονο), ο Γιάννης προσπαθούσε να προσφέρει με άλλους τρόπους στην ομάδα του. Το έκανε με τα πολλά (8) ριμπάουντ που πήρε και τις ασίστ (5) που έδωσε, με τον Μπρουκ Λόπεζ και τον Έρικ Μπλέντσο να συνεισφέρουν επίσης σημαντικά. Κι αν το Μαϊάμι δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να τα παρατήσει, η βελτιωμένη -στη δεύτερη περίοδο- άμυνα του Μιλγουόκι ήταν μείζονος σημασίας για να "χτιστεί" μια καλή διαφορά. Κι ας ήταν επιπόλαιος στην επίθεση ο Greek Freak (0/4 τρίποντα), η ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ έφτασε μέχρι το +10 (41-51) στα 4'01'' για την ανάπαυλα, δείχνοντας σημάδια ξεκάθαρης υπεροχής.

Εν τέλει, τα Ελάφια πήγαν στα αποδυτήρια με +7 (50-57), έχοντας τον Κρις Μίντλετον (14) και τον Μπρουκ Λόπεζ (13) σε θέση να οδηγούν επιθετικά. Την ίδια ώρα, ο Έρικ Σπόελστρα ήταν υποχρεωμένος να διαχειριστεί τα τρία φάουλ κομβικών παικτών του rotation, όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο Μπαμ Αντεμπάγιο και ο Αντρέ Ιγκουοντάλα.

Στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν αντίστοιχη εικόνα στο παρκέ. Το Μιλγουόκι διατηρούσε μεν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά δεν είχε τον τρόπο να ξεφύγει γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε ρυθμό στην επίθεση και συνέχισε να σημαδεύει το σίδερο από την περιφέρεια. Μόλις όμως, βρήκε ρυθμό και έβαλε δύο "δικά του" καλάθια απέναντι στον Τζέι Κράουντερ και τον Μπαμ Αντεμπάγιο, ήταν σαν να γύρισε ο διακόπτης.

Πολύ γρήγορα, ο Greek Freak κυριάρχησε στο παρκέ, κάλυψε όλα τα κενά στην άμυνα, μοίρασε ασίστ και οδήγησε τα Ελάφια μεχρι το +14 (73-85) με κάτι περισσότερο από ένα λεπτό να απομένει στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Ήταν το σημείο, που η ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ έδειχνε να πατάει καλύτερα από κάθε άλλη στιγμή του αγώνα.

Ξαφνικά όμως, ήταν σαν να γύρισε εντελώς ο διακόπτης. Η τελευταία περίοδος ανήκε εξ ολοκλήρου στους Μαϊάμι Χιτ, οι οποίοι στηρίχθηκαν στον Τζίμι Μπάτλερ. Ο ηγέτης της ομάδας του Έρικ Σπόελστρα πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, βρήκε ρυθμό με συνεχόμενα καλάθια, έβγαλε μαζεμένες καλές άμυνες και ήταν η βασική αιτία που το Μαϊάμι έφτασε να οδηγεί πλέον την κούρσα (94-93) με κάτι λιγότερα από έξι λεπτά να απομένουν για το τέλος.

Αυτή η καθίζηση σε άμυνα και επίθεση επηρέασε εμφανώς την απόδοση των παικτών του Μιλγουόκι, που πλέον ήταν απογοητευτικό στις δύο πλευρές του παρκέ. Βιαστικές επιλογές στο μπροστινό μέρος του παρκέ, χαμένα ελεύθερα σουτ και η... μοναξιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που δεν πήρε βοήθειες από κανέναν έφεραν την ολική ανατροπή σκηνικού και τη νέα ήττα από το Μαϊάμι (115-100), το οποίο πλέον είναι μία νίκη μακριά από την σκούπα και την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής.

Τα δεκάλεπτα: 29-30, 50-57, 75-87, 115-100.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ (Σπόελστρα): Μπάτλερ 30 (2), Κράουντερ 17 (5/11 τρίποντα), Αντεμπαγιο 20 (16 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 6 (2/8 τρίποντα), Ντράγκιτς 15 (3), Λέοναρντ, Χίροου 13 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Ιγκουοντάλα 6 (2), Ναν 2, Τζόουνς Τζ. 6 (2).

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μπούντενχολζερ): Μίντλετον 18 (2 τρίποντα, 7 ασίστ), Γιάννης Αντετοκούνμπο 21 (7/14 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 7/12 βολές, 16 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Λόπεζ 22 (3/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μάθιους 6 (2), Μπλέντσο 8 (1), Χιλ 13 (1), ΝτιΒιντσέντσο 10 (2), Γουίλιαμς 2 (9 ριμπάουντ), Κόρβερ, Κόνατον.

Keywords
Τυχαία Θέματα