Ντίσελντορφ: Τρίτος ασθενής φαίνεται να θεραπεύτηκε από τον ιό του AIDS

Δύο μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωση ότι ένας ασθενής στο Λονδίνο θεραπεύτηκε από τον ιό του AIDS (σ.σ.: πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στην ιστορία: το πρώτο καταγράφηκε πριν από 12 χρόνια στη Γερμανία) το New Scientist δημοσιοποίησε ότι υπάρχουν πληροφορίες από ολλανδούς επιστήμονες και για τρίτο ασθενή που στον οργανισμό του δεν ανιχνεύεται πλέον ιικό φορτίο του HIV, δηλαδή είναι σε φάση ύφεσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο αποκαλούμενος «ασθενής του Ντίσελντορφ»

είναι άτομο που επίσης υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών όπως οι δύο προηγούμενοι. Τo New Scientist σημειώνει ότι η εν λόγω μεταμόσχευση δεν αποτελεί επιλογή για τους περισσότερους που νοσούν από HIV, καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη διαδικασία που χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση συνήθως για τη θεραπεία του καρκίνου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ομάδα ειδικών έκανε γνωστό ότι ένα άτομο που ονόμασαν ως ο «ασθενής του Λονδίνου», πέτυχε το ίδιο με τον «ασθενή του Βερολίνου» (σ.σ: τον Αμερικανό Timothy Brown που το 2007 - ύστερα από μια παρόμοια θεραπεία μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων μυελού των οστών στη Γερμανία - απαλλάχθηκε από τον ιό HIV και παραμένει μέχρι σήμερα θεραπευμένος).

Ο «ασθενής του Λονδίνου» είχε μολυνθεί από τον HIV το 2003 και το 2012 διαγνώσθηκε επίσης με λέμφωμα Hodgkin, μια μορφή καρκίνου του αίματος. Το 2016 οι γιατροί αποφάσισαν να του κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών με την ελπίδα να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Ινστιτούτο για το AIDS της Βαρκελώνης υπάρχουν ακόμη δύο ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ότι κι αυτοί κατάφεραν να παρουσιάσουν ύφεση του AIDS στον οργανισμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα