Νίκαια: Οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ "ξεψαχνίζουν" το παρελθόν του αστυνομικού

Παράλληλα με τις έρευνες της Ασφάλειας Πειραιά από το πρωί έχει εμπλακεί στις έρευνες για το περιστατικό με τον αστυνομικό στη Νίκαια και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και όσο οι ώρες περνούν, οι έρευνες της συγκεκριμένης υπηρεσίας γίνονται βαθύτερες για να διαπιστωθεί αν όσα κατέθεσαν στις Αρχές οι Πακιστανοί έχουν βάση, σε βαθμό που πλέον έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την διερεύνηση της υπόθεσης.

Ως προς το χρονικό, λίγο

πριν τις 4 τα ξημερώματα, η Άμεση Δράση δέχτηκε κλήση από περίοικους για έντονη φασαρία που προερχόταν από το συγκεκριμένο σπίτι στη Νίκαια. Μόλις έφτασε το περιπολικό, το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ήρθε κατευθείαν αντιμέτωπο με μία ομάδα 5-6 Πακιστανών, που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να συμπλακούν μαζί τους για να τους ακινητοποιήσουν.

Όταν τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι, εντόπισαν δεμένο και άγρια χτυπημένο, έναν 34χρονο άντρα, τον οποίο έλυσαν και διαπίστωσαν πως ήταν αστυνομικός.

Ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύεται φρουρούμενος και οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πειραιά όπου παρουσία διερμηνέων έδωσαν τις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, ο αστυνομικός μαζί με τουλάχιστον άλλα 2-3 άτομα τους επιτέθηκε με σκοπό την ληστεία, οι συνεργοί του διέφυγαν και εκείνον κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον δέσουν, όπου στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν. Μάλιστα υποστήριξαν πως είχαν πέσει και άλλες φορές θύματα ανάλογων επιδρομών.

Ο αστυνομικός υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής και μάλιστα ως οδηγός διοικητή τμήματος. Εκείνος από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε τα ξημερώματα ύποπτες κινήσεις των Πακιστανών και επενέβη μόνος του, όντας εκτός υπηρεσίας και δίχως να ενημερώσει ως όφειλε αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, την Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα να τον ακινητοποιήσουν, να τον απαγάγουν και να τον κακοποιήσουν.

Καθώς λοιπόν υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις των εμπλεκομένων και καθώς όλα αυτά εκτυλίχθηκαν κατά έναν εντελώς ύποπτο τρόπο τα ξημερώματα, όπου η κατάθεση του αστυνομικού έχει αδυναμίες, θα χρειαστεί ενδελεχής έρευνα για να μπορέσουν οι Αρχές να διαπιστώσουν τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και αν ο αστυνομικός εμπλέκεται σε τυχόν παράνομες ενέργειες και αν όντως λήστεψε τους Πακιστανούς με λεία τα λαθραία τσιγάρα, αν έχει συνεργούς και αν αυτοί είναι επίσης αστυνομικοί.

Μεταξύ άλλων πάντως, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν πέσει και ελέγχονται ανάλογα περιστατικά σε βάρος αλλοδαπών λαθρεμπόρων με λεία τα παράνομα προϊόντα τους και χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα