"Νευρική κρίση" για τις έξι -το πολύ επτά- θέσεις για το "γαλάζιο" ευρωψηφοδέλτιο

Οι πολλές -δημοφιλείς- προσωπικότητες που τοποθετεί στο ευρωψηφοδέλτιο, προκειμένου να το ενισχύσει ενόψει της εκλογικής μάχης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί «ταραχή» στους «γαλάζιους» υποψηφίους ευρωβουλευτές.

Ειδικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι ο Γιώργος Αυτιάς (η ανακοίνωσή του θεωρείται από πολλούς θέμα ημερών) και του κορυφαίου στην εποχή του μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη (το όνομά του συζητείται μεν αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση) εκτιμάται ότι «κλειδώνουν» δύο από τις έξι, το πολύ επτά (για τους πλέον αισιόδοξους) θέσεις

ευρωβουλευτών που θα εκλέξει η Νέα Δημοκρατία.

Μία ακόμα θέση έχει «κλειδώσει» από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος με το πολιτικό του μέγεθος και τη δημοφιλία του θεωρείται απίθανο να χάσει την πρώτη θέση, έστω και αν κάποιοι στο εσωτερικό του κόμματός του θα το ήθελαν-ή και το επιδιώκουν.

Συνεπώς οι τέσσερις νυν ευρωβουλευτές που θα είναι υποψήφιοι, οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανόλης Κεφαλογιάννης (η Μαρία Σπυράκη θα είναι υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης), θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες τρεις ή τέσσερις θέσεις, μαζί με τους νέους υποψηφίους, μεταξύ των οποίων είναι και η βουλευτής Άννα Ασημακοπούλου.

Μεταξύ των νέων υποψηφίων που θα ανακοινωθούν ενδέχεται να είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καιρίδης, ενώ συζητείται και το όνομα του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πάντως, αποστέλλει μήνυμα ότι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου είναι αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος και ότι ο ίδιος δεν διαθέτει ούτε ενημέρωση εκ των προτέρων για τις υποψηφιότητες. Υπογραμμίζει δε ότι δεν είναι επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές, αλλά την ευθύνη έχει το όργανο των Τομεαρχών, που όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει μετατραπεί σε εκλογική επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα