Νέα σεζόν και νέα σελίδα για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έχοντας τα "δοξάρια" ανά χείρας δηλώνουν πανέτοιμοι να υποδεχθούν την νέα καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019 με ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο προκλήσεις και διάθεση για δημιουργία.

Όπως υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιαλής, κατά την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος της Ορχήστρας, «η νέα

σεζόν μας βρίσκει οικονομικά υγιείς. Έχοντας καλύψει πολλές από τις κενές οργανικές θέσεις μουσικών, εκσυγχρονίζουμε σταδιακά και τον μουσικό μας εξοπλισμό. Με ανανεωμένη και τη δέσμευση για συμπόρευση με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία -κάτι για το οποίο οφείλω να ευχαριστήσω και την απελθούσα υπουργό Πολιτισμού (Λυδία Κονιόρδου)».

Από το πρόγραμμα των συναυλιών και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ξεχωρίζουν το εκτεταμένο αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα (σ.σ.: το 2019 συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατό του) και αφίξεις διεθνώς προβεβλημένων σολιστών και αρχιμουσικών. Ανάμεσά τους οι Λεωνίδας Καβάκος, Βλαντιμίρ Ασκενάζι, Φρέιρε, Γκούτμαν, Ζάντερλινγκ, Πόπεν, Λάγιοβιτς, Canadian Brass, ο αναγνωρισμένος Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης που ερμηνεύει το δραματικό Κοντσέρτο του Μότσαρτ σε ντο ελάσσονα, ο Τίτος Γουβέλης με το Δεύτερο Κοντσέρτο για Πιάνο του Προκόφιεφ, αλλά και ο πρώην καλλιτεχνικός της διευθυντής Βασίλης Χριστόπουλος που επιστρέφει για να διευθύνει Μπραμς, Στράους αλλά και την πρώτη παρουσίαση του έργου «Tο ταξίδι του Ιωνάθαν», παραγγελία της ΚΟΑ στον διαπρεπή Χρίστο Παπαγεωργίου κ.ά.

Το πρόγραμμα

Ειδικότερα, η ΚΟΑ τιμά τη συμπλήρωση, το 2019, 70 χρόνων χωρίς το εξέχον μέλος της ορχήστρας της Νίκο Σκαλκώτα, με τον νέο κύκλο συμφωνικών συναυλιών «Ο Σκαλκώτας και οι σύγχρονοί του», αλλά και την ηχογράφηση για τη Naxos έργων του.

- Με εφαλτήριο τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζονται έργα εμπνευσμένα από πολεμικές, αλλά και κοινωνικές, συγκρούσεις και συρράξεις.

- Εξαιρετικό κεφάλαιο των συμφωνικών συναυλιών παραμένει ο κύκλος Μάλερ, ο οποίος αποτελεί πρόκληση για κάθε συμφωνική ορχήστρα.

- Διεθνώς προβεβλημένοι μουσικοί και αρχιμουσικοί συμπράττουν μαζί με την ΚΟΑ. Ανάμεσά τους οι Καβάκος, Ασκενάζυ, Φρέιρε, Γκούτμαν, Ζάντερλινγκ, Πόππεν, Λάγιοβιτς, Canadian Brass κ.ά.

- Συνεχίζεται η συνεργασία με το Τρίτο Πρόγραμμα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήδη πέρυσι μετέδωσε την επετειακή της συναυλία.

- Σταθερή η παρουσία της Ορχήστρας εκτός των τειχών και μέσα από το διευρυμένο πρόγραμμα «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά», υπό τον Λεωνίδα Καβάκο.

- Ενισχύει τη σύγχρονη ελληνική παραγωγή, σε σχέση με το «Έτος Σκαλκώτα», με 3 παραγγελίες σε αξιόλογους Έλληνες συνθέτες: τον Ορέστη Παπαϊωάννου, τον Χρίστο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

- Συνεχίζονται τα Crossover αλλά και ο διάλογος μεταξύ τεχνών με τα: “Classic Rock II” και την προβολή των ταινιών “Nightmare Before Christmas” του Τιμ Μπάρτον και “Shoulder Arms” του Τσάρλι Τσάπλιν με ζωντανή ερμηνεία μουσικής.

- Όπως πάντα οι συναυλιακές της δράσεις συμπληρώνονται με την ανάδειξη έργων μουσικής δωματίου από τα διάφορα μουσικά μας σύνολα μεταξύ των οποίων τα: Κουαρτέτο Eγχόρδων Aθηνών, Quintarco, Μetallon & Kουιντέτο Ξύλινων Πνευστών.

- Συνεχίζεται για 3η χρονιά η Ακαδημία Νέων Μουσικών, με αποστολή την ένταξη νέων μουσικών στο πνεύμα της ορχήστρας, αλλά και την προετοιμασία τους για διεθνείς διαγωνισμούς.

- Οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές της δράσεις είναι πιο εκτεταμένες και διευρυμένες από ποτέ, ενώ διευκολύνει την παρουσία μαθητών και σπουδαστών ωδείων και σχολείων, με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ για ομαδικές κρατήσεις.

- Κάθε ομάδα φίλων της ΚΟΑ συνεχίζει να χαίρει έκπτωσης 20%, ενώ μένει σταθερή στην παράδοση των δημοφιλών εισαγωγικών ομιλιών στις συμφωνικές συναυλίες της, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες σε όλους τους ακροατές.

*Αύριο, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η προπώληση εισιτηρίων όλων των συναυλιών, επιβραβεύοντας τους πιο οργανωμένους με εκπλήξεις όλη τη χρονιά...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ για να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα