Νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και υπεράσπιση της επιλογής Τατσόπουλου

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο το Μάιο και ως εκ τούτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά σταδιακά στη δημοσιοποίηση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, θέλοντας να στείλει μηνύματα διεύρυνσης και ανανέωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκεται να ανακοινώσει το αμέσως επόμενο διάστημα νέους υποψήφιους με τη ΝΔ,

πρόσωπα που κατεβαίνουν για πρώτη φορά (και που θα έχουν επιλεγεί μέσω του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ) και στελέχη πέραν των στενών κομματικών γραμμών.

Από τις προχθεσινές ανακοινώσεις πάντως, η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατσόπουλου στο Βόρειο Τομέα της πάλαι πότε Β' Αθηνών προκάλεσε μουρμούρα από τους έτερους γαλάζιους υποψήφιους στη συγκεκριμενη περιφέρεια και όχι μόνον, διότι υπήρξε στο παρελθόν βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως διότι δεν είχε ψηφίσει το Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα τέλη του 2014, συμβάλλοντας και αυτός στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά- αν και είναι γεγονός ότι η ψήφος του δε θα έκανε διαφορά, ο συμβολισμός ήταν που προκάλεσε ενόχληση.

Σενάρια πάντως πως ήδη υπάρχουν σκέψεις για απόσυρση της υποψηφιότητας Τατσόπουλου δύο μόλιςι 24ωρα μετά την ανακοίνωση της διαψεύδονται κατηγορηματικά από γαλάζιες πηγές. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι ο κ.Τατσόπουλος ήταν υποψήφιος με το σημερινό κυβερνών κόμμα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 6% και αποχώρησε όταν διαφαινόταν η προοπτική εξουσίας, γεγονός που όπως λένε δείχνει το ήθος του.

Υπενθυμίζουν επίσης πως ο κ.Μητσοτάκης είχε δηλώσει στη ΔΕΘ (σε ερώτηση του News 24/7) ότι θα έβαζε και πρόσωπα από την κεντροαριστερά και την αριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, θέλοντας να απευθύνει εμπράκτως πρόσκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ψηφίσει στο παρελθόν ΝΔ και θέλοντας να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση προς το κέντρο, αλλά και ένα υπερκομματικό μέτωπο για την αλλαγή της σημερινής κυβέρνησης.

Η ΝΔ άλλωστε κατέκτησε την εξουσία και με μεγάλη διαφορά όταν κατάφερε να απευθυνθεί και πέραν του καθαρά δεξιού ακροατηρίου, προσέθεταν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας στο μεσαίο χώρο του Κώστα Καραμανλή που έφερε τη μεγάλη νίκη του 2004. Τέλος, σημείωναν ότι οι εκλογές είναι με σταυρό και όχι λίστα, άρα οι πολίτες θα αποφασίσουν ποια πρόσωπα θα στείλουν στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα