Νέα Μάκρη: Συγκλονιστική μαρτυρία για τη φωτιά - Δύο μέτωπα σε δέκα λεπτά

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του Ι. Κάροβ, κατοίκου του Νέου Βουτζά για τη νέα φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην πολύπαθη περιοχή της Νέας Μάκρης.

Ο κ. Κάροβ είναι και ο ίδιος πυρόπληκτος έχοντας χάσει την περιουσία του. "Δεν υπάρχει πια πράσινο από τη βόρεια πλευρά, είναι όλα καμμένα", είπε για να προσθέσει: "Εμείς ζούμε και φέτος δραματικές στιγμές όπως τις ζήσαμε και πέρυσι , και θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην πυροσβεστική γιατί τις τελευταίες βδομάδες υπάρχουν συνέχεια εστίες στην περιοχή".

"Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων" τόνισε άλλωστε και από τη δική του μεριά μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη.

Βίντεο-ντοκουμέντο για το πώς ξεκίνησε η φωτιά:

"Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια" είπε από τη δική του μεριά ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια, η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα