ΝΔ: Το "Μακεδονία του Ίλιντεν" ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή όπου ο πρόεδρος της ΝΔ σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς αρχηγούς δεν έκανε καμία αναφορά στις εξελίξεις στο Σκοπιανό η ΝΔ επιβεβαίωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για το θέμα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ «ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

ότι με τον κ. Ζόραν Ζάεφ συζητά το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας «μακεδονικού» έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο».

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ απορρίπτει την εν λόγω ονομασία υπογραμμίζοντας ότι «οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τη ΝΔ έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής να διευκρινίσουν τι ώρα έγινε η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων το μεσημέρι της Παρασκευής αν ισχύει η πληροφορία ότι οι κκ Τσίπρας και Μητσοτάκης συνομίλησαν τηλεφωνικά οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ δεν την επιβεβαίωναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα