ΝΔ: Τέλος η ανακωχή με την κυβέρνηση μετά το τριήμερο πένθος

Η αντιπολιτευτική ανακωχή της ΝΔ τελειώνει μαζί με το τριήμερο πένθος για τα θύματα των πυρκαγιών. «Η ΝΔ θα επανέλθει την Παρασκευή μετά το τέλος του τριήμερου εθνικού πένθους» τονίζουν με νόημα οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την πολύωρη σύσκεψη που είχε χτες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ με τα αρμόδια στελέχη του κόμματος για να αποτιμήσει την κατάσταση και να χαράξει τη στρατηγική της επόμενης μέρας.

Μάλιστα από το Μοσχάτο, αλλά και από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη δεν δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες για τα επόμενα βήματα της ΝΔ σε ότι αφορά την πολιτική

διαχείριση της ατζέντας που ανακύπτει από τις πολύνεκρες πυρκαγιές. Στη σύσκεψη αυτή πάντως υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε λεπτομερής ανάλυση της κατάστασης και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα μια πυρκαγιά να εξελιχθεί σε «ανείπωτη εθνική τραγωδία».

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πηγές της ΝΔ τίθεται «σειρά ερωτημάτων» με «βασικό ερώτημα γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης;» στους οικισμούς Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «δεν μπορεί να χάνονται άνθρωποι σε απόσταση 20 χλμ από την Αθήνα, σε οικιστικό ιστό από πυρκαγιά και κανείς να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη».

Ερωτηματικό παραμένει πάντως το ύφος και η οξύτητα των τόνων που θα χρησιμοποιηθούν από τα στελέχη της ΝΔ την Παρασκευή καθώς η εντολή του κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ είναι πως όσο οι άνθρωποι αναζητούν ακόμα τους συγγενείς τους χωρίς να έχουν καμία σαφή εικόνα για την τύχη τους χρειάζεται στοιχειώδης σεβασμός και επιβάλλεται «μορατόριουμ».

Σε κάθε περίπτωση πάντως το παραπάνω κλίμα προδίδει ότι η ΝΔ ουσιαστικά αντιτάσσει τις πολιτικές και άλλες -ακόμα και ποινικές- ευθύνες της πολιτικής προστασίας σε όλα τα επίπεδα για την εκατόμβη νεκρών και θα τις αντιπαραθέσει στο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χτες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς και τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος,telos