Τελεσίγραφο στη Μάρκου να παραιτηθεί. Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για διπορτο με το ασυμβίβαστο

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές, εξαπολύουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για ειδική τροπολογία με στόχο να επιτρέψει στην Έλενα Κουντουρά, το Σπύρο Δανέλλη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να “το έχουν δίπορτο” στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όσον

αφορά δε τις προαναγγελίες παραίτησης των βουλευτών της ΝΔ που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές (υπενθυμίζεται ότι την πρόθεση τους να παραιτηθούν παρόλο που ψηφίστηκε η διάταξη για την άρση ασυμβίβαστου διαμήνυσαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου και σύμφωνα με πληροφορίες το κομμα της ΝΔ έχει δώσει τελεσίγραφο στην Κατερίνα Μάρκου, να παραιτηθεί και εκείνη από την έδρα της -η οποία θα επιστρέψει στο Ποτάμι- εάν επιθυμεί να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής), πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι “έγινε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος.”

Οι ίδιες πηγές σημείωναν με νόημα πως όταν ανακοινώθηκαν άλλωστε οι υποψηφιότητές τους, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 μέρες προ των ευρωεκλογών.

“Ως εκ τούτου η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει βάσει ποιας ακριβώς λογικής και πολιτικής ηθικής ψήφισε σήμερα ειδική τροπολογία με αποκλειστικό στόχο να επιτρέψει στην κ. Κουντουρά, τον κ. Δανέλλη και τον κ. Κουρουμπλή να το έχουν δίπορτο, διατηρώντας την έδρα τους στην ελληνική βουλή στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο” υποστήριζαν τέλος οι ίδιες πηγές.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την άρση του ασυμβίβαστου εξαπέλυσαν άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών, που αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης στην Βουλή. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για «φτηνά παιχνίδια της μικροπολιτικής και όχι της πολιτικής» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Καλό είναι να αλλάζουμε τα πράγματα σε νεκρό χρόνο, πριν αρχίσει το ματς».

Ενώ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης χαρακτήρισε τη διάταξη “ντροπολογία” και κάρφωσε την Έλενα Κουντουρά λέγοντας: “Η «πολύφερνη νύφη» σήμερα ανταμοιφθηκε.”

Keywords
Τυχαία Θέματα