Να αξιοποιηθούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας και εγκαλεί την κυβέρνηση

Να αξιοποιηθούν οι -προσωποποιημένες- κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Τουρκίας ζητά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επιμένει στην θετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και της Αλβανίας, εφόσον τα Τίρανα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε σχέση με την ελληνική εθνική μειονότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των κυρώσεων

κατά της Τουρκίας στον Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής το μεσημέρι της Τετάρτης, προτίθεται δε να το θέσει και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό το πρωί της Παρασκευής.

Η Κουμουνδούρου, που έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν έθεσε θέματα όπως η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ στον Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, εκτιμά πως η Αθήνα δεν είναι ιδιαίτερα θετική στις προσωποποιημένες κυρώσεις από την ΕΕ κατά της Άγκυρας, καθώς ανησυχεί μήπως ο “Σουλτάνος” απαντήσει με νέο άνοιγμα της στρόφιγγας και αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα. Στηρίζει δε τις κυρώσεις και γιατί σε αυτές επιμένει ιδιαιτέρως ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται με τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας αντιμέτωπη με έναν “Αττίλα 3” στα θαλάσσια ύδατα της.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκεί σοβαρή κριτική στην κυβέρνηση και για τη στάση της στην εισβολή Ερντογάν στη Βόρεια Συρία. “Η εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία είναι παράνομη. Θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση την περιοχή καθώς και σε ενίσχυση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο” επισημαίνει ο Αλ. Τσίπρας και κατηγορεί το Μαξίμου για “εκκωφαντική αφωνία”: “Η αδυναμία της Διεθνούς κοινότητας να επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, προφανής. Η ασυνάρτητη στάση του Προέδρου Τραμπ, τραγική. Και η αφωνία της Ελλάδας εκκωφαντική”.

Keywords
Τυχαία Θέματα