Μητσοτάκης: Δε θα ακολουθήσω τον Τσίπρα στην πόλωση

Αποφασισμένος να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων του στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και σε θετικό λόγο, και να μην ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην πόλωση, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο του γαλάζιου συνεδρίου μετά την ομιλία του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι στην ομιλία του χθες κατά την έναρξη του συνεδρίου αφιέρωσε μόνο δέκα λεπτά στον κ.Τσίπρα

και μία ώρα σε θετικό λόγο και προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτίμησε ότι η κοινωνία λέει όχι στην πόλωση και ειδικότερα ότι οι αναποφάσιστοι και κεντρώοι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται περισσότερο να ακούσουν συγκεκριμένα μέτρα για την καθημερινότητα τους.

“Ήταν πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του πρωθυπουργού χθες. Δε θα τον ακολουθήσω στην πόλωση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα απαντάμε” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αυτή την αναλογία που χαρακτήρισε τη χθεσινή του ομιλία θα ακολουθεί σταθερά στο εξής και τονίζοντας ότι θέλει και ζητά τη θετική ψήφο των πολιτών.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ.Τσίπρα την Τρίτη στη Βουλή για μία τηλεοπτική συζήτηση των δύο, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: “Είχαμε μια αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση στη Βουλή. Προφανώς για να ζητήσει ντιμπέιτ ο κ. Τσίπρας, δεν θεωρεί προνομιακό του χώρο τη Βουλή. Εγώ θα είμαι στη Βουλή ανά πάσα στιγμή. Όταν προκηρύξει εκλογές, θα συζητήσουμε για το ντιμπέιτ”.

Ερωτηθείς τέλος εάν διαπίστωσε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια, έστω σε μέρος του ΕΛΚ, για τις δηλώσεις του περί ανταλλαγής του Σκοπιανού με τις συντάξεις, ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε χαρακτηριστικά: “Την απάντηση την πήρατε από τον κ. Βέμπερ.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε άλλωστε μία σύντομη κατ ιδίαν συνάντηση με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ πριν την ομιλία του, ενώ μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε και μία ακόμη σύντομη συνάντηση παρουσία αυτή τη φορά και του Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα