Μια χρονιά κι έναν καιρό: Τα πιο σημαντικά ξένα τραγούδια για το 1974

Το 1974 σημαδεύτηκε από την πρώτη παραίτηση Προέδρου των ΗΠΑ στην ιστορία, αυτή του Ρίτσαρντ Νίξον, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Μουσικά ήταν μια περίεργη χρονιά, με την έννοια μιας στασιμότητας σε ό,τι αφορούσε στην εξέλιξη νέων τάσεων και ιδεών. Το "κλασικό" ροκ βρισκόταν σε μια περίοδο παρακμής, εγκλωβισμένο στην μετά 60s "αβεβαιότητα", η ντίσκο, το πανκ και το new wave ήταν ακόμη στα σπάργανα,

το glam rock και το progressive rock εκτός από λίγες πραγματικά μεγάλες μπάντες, δεν έπειθαν ιδιαίτερα το κοινό, ενώ το heavy metal δεν είχε αποκρυσταλλώσει τις τελικές του φόρμες. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν ένα γενικευμένο χαμηλό επίπεδο ποιότητας στις κυκλοφορίες των δίσκων, χωρίς να λείπουν φυσικά οι λαμπρές εξαιρέσεις.

Αυτή την Κυριακή, στο πρώτο μέρος του 1974 (9/6, 22:00-00:00), θα ασχοληθούμε με τα σημαντικότερα άλμπουμ της χρονιάς, όπου θα "παρελάσουν" ανάμεσα σε άλλους, οι Rolling Stones, οι Queen, οι Bad Company, οι Cockney Rebel, οι Lynyrd Skynyrd, οι UFO, οι Supertramp, οι Deep Purple, οι Genesis, οι Hollies, οι Eagles, ο Tom Waits, ο Bryan Ferry, ο Leonard Cohen, ο Eric Clapton, η Joan Baez, ο David Bowie, η Linda Ronstadt και ο Cat Stevens.

Keywords
Τυχαία Θέματα