Μενάνδρου: Κουβαλούν τον νεκρό στα χέρια τους ενώ άλλοι τρέχουν κρατώντας τα όπλα

Στο φως έρχονται νέα βίντεο ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τα όσα έγιναν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών. Στο ένα βίντεο φαίνεται να κουβαλούν ένα από τα θύματα στα χέρια ενώ στο δεύτερο φαίνεται ένας άνδρας να τρέχει κρατώντας πιστόλι.

Το χρονικό της συμπλοκής

Η νέα

αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε, στην συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς στην περιοχή της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπλάκησαν αντίπαλες ομάδες μικροπωλητών και όχι μόνο, Αφγανών και Πακιστανών. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 άτομα και από τις δύο πλευρές, βγήκαν μαχαίρια και έπεσαν πυροβολισμοί.

Από την άγρια συμπλοκή ένας Αφγανός, έπεσε νεκρός στο σημείο από πυροβολισμούς και ένας ακόμη ομοεθνής του τραυματίστηκε σοβαρά από πλήγματα που δέχτηκε με μαχαίρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, «Ευαγγελισμός».

Η Αστυνομία κλήθηκε από περαστικούς για πυροβολισμούς στο σημείο και όταν έφτασε εντόπισε κάλυκες στον δρόμο ενώ έγιναν προσαγωγές για να εξεταστούν ως τυχόν μάρτυρες ή ύποπτοι συμμετοχής στο αιματηρό επεισόδιο που έγινε μέρα-μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας.

Πρόσθετα, διερευνώνται τα ακριβή κίνητρα της αιματηρής συμπλοκής και αν αυτά ήταν για διαφορές μεταξύ των μικροπωλητών ή τυχόν κυκλώματα αλλοδαπών εκβιαστών που λυμαίνονται την περιοχή και επιβάλουν τους όρους τους σε άλλες ομάδες αλλοδαπών.

Αστυνομική επιχείριση στο κέντρο μετά το μακελειό

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια για τον έλεγχο αλλοδαπών που κινούνται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή έγινε το πρωί της Παρασκευής.

Στην περιοχή έχουν γίνει ξανά κατά το παρελθόν αστυνομικές επιχειρήσεις όπως και αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, ωστόσο αυτό που προκάλεσε την αντίδραση της Αστυνομίας, είναι ότι η συμπλοκή αυτή την φορά έγινε μέρα-μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας μέσα σε δεκάδες περαστικούς, ακόμα και με πυροβολισμούς και με προφανή κίνδυνο, να προκληθούν και περισσότερα θύματα κάτι που ευτυχώς δεν έγινε.

Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης είναι να εντοπιστούν και να προσαχθούν προς εξέταση τυχόν ύποπτοι αλλά και να εντοπιστούν άτομα που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή και να συλληφθούν. Μέχρι στιγμής, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έχουν πραγματοποιηθεί 129 προσαγωγές.

Στη νέα αστυνομική επιχείρηση συμμετέχουν πολυάριθμες δυνάμεις, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., «ΔΡΑΣΗ», τους «Πάνθηρες», την ΟΠΚΕ κλπ.

Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη εμπλεκομένων στο χθεσινό μακελειό συνεχίζονται.

Τέλος, από την ηγεσία της Αστυνομίας στην Αττική σχεδιάζεται όχι μόνο η συνέχιση των επιχειρήσεων στην συγκεκριμένη περιοχή και η μεγαλύτερη συχνότητα περιπολιών, αλλά και σε άλλα σημεία της Πρωτεύουσας που παρουσιάζεται έντονη εγκληματικότητα και παρόμοιες με την Ομόνοια συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα