Μεγάλη εκδήλωση τον Μάρτιο για τον προοδευτικό πόλο με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα

Πάνω του παίρνει την υπόθεση της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων ο πρωθυπουργός, καθώς μελετά ακόμα και την περίπτωση να απευθύνει ο ίδιος «διάγγελμα» για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News24/7, το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου προγραμματίζεται η πραγματοποίηση μεγάλης ανοιχτής συγκέντρωσης με θέμα το μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κοινή Επιτροπή που θα συγκροτηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (θα συμμετάσχουν σε αυτή σύμφωνα με πληροφορίες, ως επικεφαλής, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης), εκπροσώπους της Γέφυρας και Κινήσεων της κεντροαριστεράς, αλλά και ανένταχτων, θα συνομιλεί μαζί του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα έχει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «χαλαρή» συνάντηση με στελέχη που πρωταγωνιστούν στη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.

Οι εκδηλώσεις, πάντως, για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα –ήδη προγραμματίζονται για την Κόρινθο, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Γιάννενα.

Στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεκαπέντε τουλάχιστον στελέχη θα προέρχονται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς και άλλα δέκα (σε σύνολο σαράντα δυο) από μαζικούς χώρους π.χ. Επιμελητήρια, Νεολαία, Πανεπιστήμια κοκ.

Το ενδιαφέρον ωστόσο επικεντρώνεται και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή, καθώς οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος για την διεύρυνση μόνο προς το κέντρο και όχι και προς τα αριστερά συναντά αντιδράσεις, τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να ενσωματώσει στην πορεία προς τις τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, δεν ανησυχούν ιδιαιτέρως από τις σφοδρότατες αντιδράσεις της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς τις θεωρούν «αμυντική κίνηση», ενώ σημειώνουν με ενδιαφέρον την έμμεση υποστήριξη προς το χώρο της κεντροαριστεράς από την αξιωματική αντιπολίτευση. Υπάρχουν ωστόσο και στελέχη που εκτιμούν ότι θα πρέπει να μείνουν ανοιχτές οι γέφυρες προς το Κίνημα Αλλαγής ή τουλάχιστον σε δυνάμεις στο εσωτερικό του καθώς το μετεκλογικό πεδίο ενδέχεται να είναι αγεωγράφητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα