Με στόχο μία νίκη εφάμιλλη του 2004 η ΝΔ- Το κοινωνικό στίγμα του συνεδρίου

Για τη Νέα Δημοκρατία, το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι απλώς η πρωτιά, αλλά μία όσο πιο ευρεία εκλογική νίκη και η αυτοδυναμία, που θα αποτρέψει τυχόν περιπέτειες. Και με γνώμονα αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει στη διεύρυνση της απήχησης της πέραν των παραδοσιακών ψηφοφόρων ή όσων την ψήφισαν το Σεπτέμβριο του 2015,

αριθμός βάσει του οποίου συγκρίνουν οι δημοσκοπήσεις όσον αφορά στη συσπείρωση.

Στόχος της ΝΔ είναι να καταφέρει να απευθυνθεί και πάλι στα 3,4 εκ ψηφοφόρων του 2004, όταν ο Κώστας Καραμανλής κατήγαγε μία πολιτικά συντριπτική νίκη, έχοντας πετύχει με τη στρατηγική του μεσαίου χώρου, να λάβει τη στήριξη και πολιτών που δεν ανήκαν κομματικά ή πολιτικά στο χώρο της ΝΔ (ακόμη και ψηφοφόρων της αριστεράς) ή εν πάσει περιπτώσει να αποφύγει την αντισυσπείρωση δυνάμεων σε ένα αντιδεξιό μέτωπο.

Για αυτό εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τοποθετήσεις του κινείται πέραν του άξονα “αριστερά- δεξιά”, υποστηρίζοντας ότι άλλα είναι τα πραγματικά διλήμματα, ενώ ήδη από τη ΔΕΘ έχει απευθύνει ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο “προσκλητήριο” και σε πολίτες που ψήφισαν ακόμη και ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Λογική τελείως αντίθετη βεβαίως από αυτή του Αντώνη Σαμαρά, που κατηγορήθηκε για “εμμονή δικαίωσης” και του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη, που εστιάζει σε ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και μία αντιαριστερή ρητορική.

Σταθμός στην πορεία προς τις εκλογές βεβαίως είναι για τη ΝΔ, το 12ο συνεδριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, και το οποίο όπως έχει γράψει το News 24/7 θα επιχειρήσει να αναδείξει “κοινωνικό προφίλ” της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων και ως απάντηση στις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ περί νεοφιλελευθερισμού.

Το στίγμα της στρατηγικής της ΝΔ προς τις εκλογές έδωσε εν τω μεταξύ πολύ χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, με άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής”. Αφού απέρριψε το αφήγημα Τσίπρα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα μετρά μόνο 100 μέρες στη διακυβέρνηση της χώρας, και αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στην πραγματικότητα δεν εκπροσωπεί τους αδύναμους και τους νέους, αλλά ούτε διαθέτει το περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”, ο κ.Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας μπροστά στις κάλπες καταφεύγει σε σκανδαλολογία και ακατάσχετη παροχολογία. Και εξέφρασε την άποψη ότι τα πραγματικά διλήμματα είναι:

“Ευκαιρίες και δουλειές για τους πολλούς ή φτώχεια και επιδόματα ελεημοσύνης; Αξιοκρατία ή πελατειακές αντιλήψεις; Αξιολόγηση παντού ή κομματικό κράτος; Ασφάλεια ή χάος; Πατριωτισμός και Αξιοπρέπεια ή Συνεχείς Εθνικές υποχωρήσεις ;”

Σύμφωνα με τον κ.Θεοδωρικάκο: “Δίνοντας τις σωστές απαντήσεις, η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Στα 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους που την ψήφισαν το 2004. Καθοδηγείται από την σοφή ρήση του Κ. Καραμανλή το 1974 ότι οι ετικέτες Δεξιά – Κέντρο – Αριστερά είναι παραπλανητικές. Γι΄ αυτό υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες, που αποφασίζουν να κάνουν υπερβάσεις ζωής, για το καλό της πατρίδας. Όπως επίσης ξαναβρίσκει το νήμα της επαφής με τα 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους που την ψήφισαν το 2004. Η μάχη θα είναι πολύ σκληρή και θα τελειώσει μόνο το βράδυ των εκλογών.”

Δεν είναι τυχαίο βεβαίως ότι ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ επικαλείται τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ούτε το μήνυμα που στέλνει προκειμένου να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Στο Μοσχάτο βλέπουν σαφές και μη αναστρέψιμο ρεύμα νίκης, προφανώς όμως βλέπουν και ότι σε κομμάτι της παραδοσιακής βάσης υπάρχει ένα μικρό “μούδιασμα”, κυρίως από όσους θέλουν η ΝΔ να μείνει προσηλωμένη σε παραδοσιακές της αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και επιθυμούν πιο έντονο στίγμα κοινωνικό.

Το τελευταίο πάντως θα επιχειρήσει να αναδείξει όπως αναφέρθηκε και το συνέδριο. Το μήνυμα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ συμπυκνώνει ένα φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους περίπου 5.000 συνέδρους και παρατηρητές το τριήμερο 14- 16 Δεκεμβρίου. Σε αυτό συνοψίζονται συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων. “Της μέσης οικογένειας που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, των νέων και των ανέργων που θέλουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές, των ηλικιωμένων που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια σε κάθε πτυχή της ζωής τους”, όπως σημειώνουν γαλάζια στελέχη.

“Απέναντι σε μια κυβέρνηση που ζει πια εκτός τόπου και χρόνου χωρίς καν να συνειδητοποιεί τα προβλήματα που η ίδια προκάλεσε αφαιμάζοντας πρωτίστως τη μεσαία τάξη, η ΝΔ αντιπροτάσσει ένα συνολικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση”, αναφέρουν τα ίδια στελέχη.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναδειχθούν τόσο τα μέτρα που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, όσο και εκείνα που έχουν ήδη προγραμματισθεί στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν δέκα θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος και τέλος τη Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή -δηλαδή και τον ελεύθερο χρόνο.

Στοίχημα του συνεδρίου είναι επίσης η ΝΔ να καταδείξει εμπράκτως ότι η ανανέωση του κόμματος είναι διαρκής, όπως και ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές σε όλους όσοι συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές της προτάσεις και την ανάγκη μιας γενναίας πολιτικής αλλαγής.

Έτσι, εκτός από τους ήδη γνωστούς προσκεκλημένους, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Manfred Weber, τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, θα υπάρξει και μια ξεχωριστή ενότητα στην ολομέλεια της Κυριακής με τίτλο «Ανοιχτό Κόμμα, Ανοιχτό Βήμα» στην οποία το παρών θα δώσουν προσωπικότητες από πολλούς και διαφορετικούς τομείς που δεν είναι μέλη της ΝΔ:

Ο επιχειρηματίας στον τομέα του software Μάρκος Βερέμης, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσω Κιντή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Mιχαήλ Κωσταράκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της “διαΝΕΟσις” Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

“Με τις παρουσίες αυτών των προσώπων, που έχουν πολιτικές αναφορές σε όλο το εύρος του δημοκρατικού φάσματος, η ΝΔ επιβεβαιώνει και εμπράκτως το δυναμικό της άνοιγμα στην κοινωνία, απευθυνόμενη και σε ανθρώπους που ουδέποτε την είχαν στηρίξει στο παρελθόν και στοχεύοντας σε μια πλατιά συστράτευση δυνάμεων, ώστε να ανοίξει ένα πραγματικά νέο κεφάλαιο για τη χώρα”, αναφέρουν γαλάζια στελέχη.

Τέλος στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ εκδήλωση αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με στόχο την ενίσχυση των σπιτιών φιλοξενίας απροστάτευτων παιδιών της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Keywords
νικη, στιγμα, νεα δημοκρατια, αδωνις γεωργιαδης, νέα, δίλημμα, γνώμονα, δημοσκοπηση, διλήμματα, ΔΕΘ, συριζα, σαμαρας, εκλογες, news, τσιπρας, επιδοματα, weber, software, αθηνα, γεεθα, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, εκλογες 2015, αξιολογηση, κωστας καραμανλης, η ζωη, κοινωνια, χωμενιδης, γεεθα, δημοκρατια, εργασια, οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων, προγραμμα, υγεια, φτωχεια, news, αρθρο, αλληλεγγυη, αξιοπρεπεια, βραδυ, γινει, γνώμονα, δίλημμα, διλήμματα, δυναμικο, υπαρχει, εσωτερικων, ετικετες, ζωη, ζωης, ιδια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κομμα, μητσοτακης, μικρο, μοσχατο, νημα, πανεπιστημιο αθηνων, παρουσιαση, περιβαλλον, ρηση, πορτες, προβληματα, ρευμα, ρητορικη, σαββατο, συγκεκριμενα, τριημερο, φυλλαδιο, χρηστος, ασφαλεια, δουλειες, ιδιαιτερα, κομματι, κωστας, κυριακη, μεινει, μπροστα, software, weber, βεβαιως
Τυχαία Θέματα