"Μαύρα ταμεία" της Siemens: Την αθώωση του Τσουκάτου πρότεινε η εισαγγελέας

Την αθώωση του Θεοδωρου Τσουκάτου για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας, Ελένη Σκεπαρνιά.

Κατά την αγόρευσή της για δεύτερη ημέρες, η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι το υπό διερεύνηση ποσό μπήκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται ο άλλοτε κραταιός άνδρας του κόμματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η οποία ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορούμενου

για το αδίκημα της δωροδοκίας, ο Θεοδ. Τσουκάτος πήρε το 1 εκατ. Γερμανικά μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία, το οποίο κατέληξε σε άγνωστα πρόσωπα. Κατά την εισήγηση, δεν εντοπίστηκαν από την ακροαματική διαδικασία οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων». Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αθώωση και των παρένθετων προσώπων τα οποία μέσω των λογαριασμών τους φέρονται να διακινήθηκαν τα χρήματα για να καταλήξουν στο Θεόδωρο Τσουκάτο.

Σε δήλωσή του ο συνήγορός του, Διονύσης Γκούσκος, αναφέρει: «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περι αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα