"Μαλλιά -κουβάρια" σε ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τις έξι διαρροές στην ψηφοφορία για τη Novartis

“Άνω- κάτω” έχει γίνει το μέτωπο του “ΝΑΙ” στην Προανακριτική για τη Novartis μετά τις έξι διαρροές στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή, αλλά και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με την ανακοίνωση λάθους (!) αποτελέσματος!

Η κυβερνητική παράταξη έριξε αρχικά τις ευθύνες για τις διαρροές στη Χαριλάου Τρικούπη, “φωτογραφίζοντας” μάλιστα

ως έναν εξ αυτών που δεν ψήφισαν υπέρ τον Γιώργο Καμίνη, τον οποίο βίντεο έδειχνε να χειροκροτεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε σημείο της ομιλίας του!

Το ΚΙΝΑΛ απάντησε με σφοδρότητα, αποδίδοντας τις διαρροές στην “καραμανλική πτέρυγα” της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Γιώργος Καμίνης προχώρησε σε γραπτή δήλωση, ταυτιζόμενος με την κομματική γραμμή. Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, δέχθηκε βέλη και από το εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Σπύρος Καρανικόλας του ζήτησε να δώσει “εξηγήσεις”. “Δεδομένου του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και για να μην υπάρχουν σκιές στην παράταξη, ο κ. Καμίνης οφείλει να δώσει, τουλάχιστον, εξηγήσεις” σημείωσε στο facebook ο Σπ. Καρανικόλας, εκφράζοντας και το κλίμα που επικρατεί στη “δεξιά πτέρυγα” αλλά και σε ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη.

Ερωτηματικά υπάρχουν, πάντως, και γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν μίλησε στην Ολομέλεια, όπως και γιατί “δεν ύψωσαν τους τόνους” στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τις απαντήσεις να δίνονται προφανώς στη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής και των πολιτικών εξελίξεων που αρχίζουν να κυοφορούνται.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, προβληματίζονται ιδιαιτέρως από τις έξι διαρροές, που αν όχι όλες, η πλειοψηφία τους προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, δημιουργώντας με το “καλημέρα” σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία -και κυρίως την προοπτική- της Προανακριτικής Επιτροπής. “Εάν δεν υπάρξουν νέα και πειστικά στοιχεία, πως οι έξι που διαφώνησαν αποστέλλοντας από την αρχή μήνυμα διαφωνίας θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Παπαγγελόπουλου;” αναρωτιούνται με νόημα.

Επιπλέον προβληματίζονται καθώς οι έξι διαρροές υπήρξαν η πρώτη διαφωνία και η πλήρης -εσωκομματική κατά κύριο λόγο- αντίδραση στην παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή προέκυψε από τις κάλπες. Με το ερώτημα να είναι εάν η αντίδραση περιορίζεται αποκλειστικά στη συγκρότηση της Προανακριτικής και στο πρόσωπο του Παπαγγελόπουλου ή λαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά...

Keywords
Τυχαία Θέματα