Lamda Development: Υπερκαλύφθηκε κατά 1,1 η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development με άντληση κεφαλαίων ποσού 650.000.098 ευρώ, μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και του δικαιώματος προεγγραφής των δικαιούχων μετόχων.
Ειδικότερα, η Αύξηση καλύφθηκε κατά 1,1 φορές περίπου, αφού η ζήτηση από τους επενδυτές ανήλθε σε 105.737.572 μετοχές. Ποσοστό 99,14% καλύφθηκε μέσω των εγγραφών από ασκήσαντες το δικαίωμα προτίμησης μετόχους με την καταβολή συνολικού ποσού € 644.415.560,90 που αντιστοιχεί σε 96.181.427 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές. Μέσω της άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής καλύφθηκε το εναπομείναν ποσοστό 0,86% με την καταβολή συνολικού ποσού € 5.584.537,10 που αντιστοιχεί σε 833.513 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές που διατέθηκαν (σύμφωνα και με την απόφαση του ως άνω Δ.Σ. της 21.11.2019) αναλογικά με βάση τον αριθμό των 9.556.145 αδιάθετων νέων μετοχών που είχαν ζητήσει οι επενδυτές.
Κατόπιν των ανωτέρω, δεν έμειναν αδιάθετες μετοχές με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό κάλυψης της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου να ανέλθει σε 100,00% και το ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων σε €650.000.098,00.
Συνεπεία των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας αυξήθηκε κατά €29.104.482,00, με την έκδοση 97.014.940 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστης και ποσό €620.895.616,00 πιστώθηκε στο λογαριασμό «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο». Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σε €53.021.014,50 διαιρούμενο σε 176.736.715 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 η καθεμία.
Οι νέες μετοχές, που προέκυψαν από την ως άνω Αύξηση θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή με πίστωση στη Μερίδα και τον Λογαριασμό Αξιών στο ΣΑΤ, που έχει δηλωθεί από τους δικαιούχους.
Η ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Εταιρίας.
Tα κεφάλαια αυτά η Lamda Development θα τα κατευθύνει στην υλοποίηση:
- Των εργασιών για την ενίσχυση της παραλιακής ζώνης, την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικών χρήσεων και των σχετικών υποδομών, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ, με την έκδοση από την Ελληνικό ομολογιακού δανείου ύψους έως 546 εκατ. ευρώ.
– Της ανάπτυξης και λειτουργίας εμπορικού κέντρου στη Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ, με την έκδοση από εταιρεία ειδικού σκοπού, ελεγχόμενη από τη Lamda Development, ομολογιακού δανείου ύψους έως 237 εκατ. ευρώ.
- Της ανάπτυξης και λειτουργίας εμπορικού κέντρου στο χερσαίο χώρο της μαρίνας Αγ. Κοσμά, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ, με την έκδοση από εταιρεία ειδικού σκοπού ελεγχόμενη από τη Lamda Development ομολογιακού δανείου ύψους έως 96 εκατ. ευρώ (επιπλέον ποσού έως 19 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ).
Το σχόλιο του Άδωνι ΓεωργιάδηΣχόλιο για την επιτυχή κάλυψη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Lamda Development έκανε χθες από το βήμα της Βουλής και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: "Να ξεκινήσω πρώτα από τα ευχάριστα. Σήμερα, στις πέντε το απόγευμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας Lamda. Τα νέα είναι εξαιρετικά θετικά" τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή. "Όλη η παραφιλολογία που διακινούταν ότι δήθεν η εταιρεία δεν είχε τα χρήματα να κάνει την επένδυση έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η εταιρεία μάζεψε τα χρήματα και το έργο είναι στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε εξ αρχής".
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έξαλλος ο Μπογδάνος με δημοσιογράφο - Τα μάζεψε και έφυγε από τηλεοπτική εκπομπή
- Ξεκαρδιστικό: Δείτε τις χειρότερες μεταφράσεις ελληνικών στα αγγλικά!
- Δώρο Χριστουγέννων 2019: Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί - Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε
- Μπακογιάννη στο ΘΕΜΑ 104,6: Oι συνδικαλιστές στο μετρό ένωσαν το σύμπαν εναντίον τους
- Ενώπιος Ενωπίω: Τι τηλεθέαση έκανε με καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά
- Λιβύη - Τουρκία - Ελλάδα: Δύο απόψεις για τα αληθινά κίνητρα του Ερντογάν και την πρόσφατη κρίση
- Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας
- Το Brexit έρχεται, οι Σκωτσέζοι φεύγουν
- Γερμανικό μάρκο: Ξεχασμένοι θησαυροί εκατομμυρίων
- ΟΤΕ: Απεργίες μεγάλης διάρκειας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι - «Θέλουν απολύσεις κάθε Χριστούγεννα»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Lamda Development: Υπερκαλύφθηκε κατά 1,1 η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
- Αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι
- Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Γιάνης Βαρουφάκης - Δανάη Στράτου
- Hellmann's: Ποια αλλαγή επιβλήθηκε στην καμπάνια "Μα όλα ελληνικά πχιά"
- Καραμανλής για απεργία στο Μετρό: Δεν θα ανεχτούμε "νταβατζιλίκια"
- Google: Kόβει τα Mobile Services από τα νέα smartphones που προορίζονται για την Τουρκία
- Τελευταία Νέα News 24|7
- Lamda Development: Υπερκαλύφθηκε κατά 1,1 η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
- Αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι
- Google: Kόβει τα Mobile Services από τα νέα smartphones που προορίζονται για την Τουρκία
- Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Γιάνης Βαρουφάκης - Δανάη Στράτου
- Hellmann's: Ποια αλλαγή επιβλήθηκε στην καμπάνια "Μα όλα ελληνικά πχιά"
- Καραμανλής για απεργία στο Μετρό: Δεν θα ανεχτούμε "νταβατζιλίκια"
- Ινδία: Απήχθησαν 20 πολίτες από δεξαμενόπλοιο
- Παύλος Ορκόπουλος: Οι "Άγριες Μέλισσες" και η on air συγκίνηση για τη Γιούλα Ζωιοπούλου
- "Μακελειό" με την ενίσχυση εφημερίδων: Άκυρη για εφέτος, νέο πλαίσιο για το 2020
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυστρία: Μακελειό σε χριστουγεννιάτικες αγορές σχεδίαζαν οπαδοί του ISIS
- Το Brexit έρχεται, οι Σκωτσέζοι φεύγουν
- Λαμία: Τα πρώτα χαμόγελα μετά τον θάνατο του πολύτεκνου πατέρα σε φοβερό τροχαίο δυστύχημα [video]
- Τουρκία: Συνέλαβαν Δήμαρχο της αντιπολίτευσης και άλλους 181
- Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 208 1.2 PureTech 130 GT Line [pics]
- Θεσσαλονίκη: Ανέβηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού και βούτηξε τη μπουγάδα [video]
- Ολυμπιακός: Επαναφέρουν τον Ζοάο Καρβάλιο στο προσκήνιο!