Κρήτη: 14 μήνες με αναστολή στον πατέρα που χτύπησε καθηγητή

Ενοχος κρίθηκε ο γονέας που επιτέθηκε σε καθηγητή σε σχολείο των Χανίων επειδή δεν ήθελε το παιδί του να φορέσει μάσκα.

Ο δικηγόρος ζήτησε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο της ειλικρινους μεταμέλειας. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως δεν το αναγνωρίζει.

Η εισαγγελέας προτεινε 6 μήνες φυλακιση. Η προεδρος αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Τελικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρω ως δωρεά στο 2ο γυμνάσιο Ελ. Βενιζελου για τις ανάγκες του σχολείου,

όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Νωρίτερα, στην κατάθεση του ο καθηγητής σημείωσε πως ο διευθυντής είχε ορίσει δυο υποδιευθυντές να είναι στην είσοδο του σχολείου και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την επιτήρηση της αυλής για το αν τα παιδια φοράνε μάσκες και κρατάνε αποστάσεις.

«Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλω βάλε τη μασκα, είπα. Μου απάντησε “δεν φοραω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε εξω”. Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Ματωσα στη μυτη και είχα πονοκεφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».

Ο καθηγητής είπε ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως ο κατηγορουνενος είχε πει ότι δεν θέλει τα παιδιά του να φοράνε μάσκα γιατί είναι κακό.

Ο κατηγορουμενος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση και δήλωσε ότι είναι κατά της μάσκας για τα παιδιά.

Είπε πως ο καθηγητής τράβηξε το παιδί από το χέρι και το παιδί έκλαψε. Τότε αυτός θολωσε και αντέδρασε έτσι. Είπε επίσης ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Ζήτησε όμως να πει συγνώμη και ο καθηγητής από το παιδί του.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πως δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κατηγορούμενος να επιτεθεί, ουτε να βρίζει, ουτε να απειλεί. Παράλληλα τόνισε ότι το παράδειγμα δεν ήταν καλό μπροστά στα παιδιά και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα