Κορονοϊός: Υψηλός ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε Ισπανία και Ιταλία

Μείωση παρουσίασε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε Ιταλία και Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές των δύο χωρών, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η Ισπανία κατέγραψε περισσότερα από 23.000 νέα κρούσματα κορονοϊού από την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου, υποδηλώνοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης έχει μειωθεί ελαφρώς από το ανώτατο όριο που είχε

φθάσει την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 2.489 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε 462.858 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Πέντε άνθρωποι πέθαναν την τελευταία ημέρα, αυξάνοντας σε 29.094 τον συνολικό απολογισμό των θανάτων.

Τα τελευταία αυτά στοιχεία μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον καθώς η Ισπανία προσαρμόζει αναδρομικά τα ημερήσια επίσημα στοιχεία της.

996 νέες μολύνσεις στην Ιταλία

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο είναι 996, ενώ 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Την Κυριακή (30/08) τα κρούσματα ήταν 1365, με τέσσερις νεκρούς. 94 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σε σύνολο 21 περιφερειών, μόνον σε δυο δεν καταγράφονται τις τελευταίες ώρες νέα κρούσματα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων μολύνσεων σημειώθηκαν στην περιοχή της Νάπολης, με 184 κρούσματα. Στην Λομβαρδία είναι 135 και στην περιφέρεια της Ρώμης 148.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι υπεύθυνοι του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας ετοιμάζουν ειδικές οδηγίες και τεστ, για να μπορεί να εξακριβώνεται άμεσα, το φθινόπωρο, αν ασθενείς με παρόμοια συμπτώματα , έχουν μολυνθεί με την εποχική γρίπη, ή με κορονοϊό.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα