Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Οι αναζητήσεις στο Google αυξάνονται - Ο Λευκός Οίκος καθησυχάζει

Πρόσφατες αναζητήσεις στο Google αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δευτέρου κύματος κορονοϊού στις ΗΠΑ. Αναζητήσεις όπως "συμπτώματα κορονοϊού" ή "Τεστ Covid-19 κοντά μου", έχουν παρουσιάσει αισθητή αύξηση τις τελευταίες ημέρες.

Η τάση παρατηρήθηκε καθώς τα μέτρα σταδιακά αίρονται, παρά το γεγονός πως ο αριθμός των μολύνσεων δεν έχει παρουσιάσει ακόμα την ανάλογη μείωση σε σχέση με άλλες χώρες, όπου τέθηκαν επίσης σε lockdown.

Ακόμα, το διάστημα της αύξησης των αναζητήσεων, έρχεται μετά από τρεις εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων που πυροδοτήθηκαν από τη δολοφονία του Τζορτ Φλόιντ.

Η αύξηση των αναζητήσεων συμπίπτει πράγματι, με αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Αριζόνα και η Νότια Καρολίνα.

Ακόμα, οι αναζητήσεις σχετικά με τα συμπτώματα του κορονοϊού, επίσης αυξάνονται, γεγονός που ενισχύει την παραπάνω υπόθεση.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανησυχεί για δεύτερο κύμα

Κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν ανησυχεί για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων του κορονοϊού, ανέφερε η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ο Κάντλοου, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, έκανε τα σχόλιά του σε ιδιωτική τηλεδιάσκεψη για πελάτες της επενδυτικής τράπεζας Evercore, σύμφωνα με τη Journal, που επικαλείται ηχογράφηση της συζήτησης.

«Βασικά, το θέμα είναι ότι υπήρξαν κάποιες αναζωπυρώσεις του ιού, πολύ ελεγχόμενες», δήλωσε ο Κάντλοου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, ΗΠΑ, Google, Λευκός Οίκος,koronoios, ipa, Google, lefkos oikos