Κορονοϊός-Γερμανία: Κλόουν δίνουν παραστάσεις σε οίκους ευγηρίας

Μια ομάδα κλόουν που συνήθως ψυχαγωγεί συνταξιούχους στα δωμάτιά τους σε οίκους ευγηρίας άρχισε να δίνει υπαίθριες παραστάσεις ώστε το κοινό να τις παρακολουθεί από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια για όσο διαρκεί η απομόνωση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι κλόουν είναι αποφασισμένοι να μην στερηθούν οι ηλικιωμένοι το γέλιο, μολονότι λόγω του ιού δεν μπορούν να δεχθούν επισκέπτες, ούτε και να πάνε μέχρι την κοινή τραπεζαρία για να φάνε. Έτσι, η ομάδα «Το Γέλιο Βοηθάει», μια ένωση «νοσοκομειακών κλόουν» οι οποίοι ψυχαγωγούν ασθενείς και ηλικιωμένους,

άρχισε να δίνει παραστάσεις στην αυλή των οίκων ευγηρίας στη Γερμανία. Και οι κλόουν τηρούν απαρεγκλίτως τις αποστάσεις μεταξύ τους.

«Δεν θέλουμε να τους αφήσουμε μόνους», είπε η Τάνια Σέλμερ ή «Τίφι η Κλόουν». «Σκεφτήκαμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Πώς θα τους χαρίσουμε μια στιγμή χαράς; Τότε μας ήρθε η ιδέα απλώς να δώσουμε την παράσταση στο ύπαιθρο. Πηγαίνουμε μπροστά στα μπαλκόνια… Εκείνοι μας βλέπουν και τους φέρνουμε πιο κοντά, παρά την απόσταση», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα