Κορονοϊός: Αυξάνονται ραγδαία οι θάνατοι στη Βρετανία - Θα γίνονται περισσότερα τεστ

Τους 2.921 έφτασε συνολικά ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Βρετανία, με τους επιπλέον 569 νέους θανάτους του τελευταίου 24ωρου (που καταγράφηκαν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά ο αριθμός αυτών που υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορονοϊό και βρέθηκαν θετικοί είναι 33.718.

Μόνο στη Σκοτία, η αποκεντρωμένη κυβέρνηση ανακοίνωσε 50 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο των απωλειών σε 126 (αύξηση κατά 66% επί του συνόλου), ενώ από αυτούς που υποβλήθηκαν σε εξέταση 2.602 βρέθηκαν θετικοί.

Στην Ουαλία, το τελευταίο

24ωρο σημειώθηκαν 19 νέοι θάνατοι (φτάνοντας τους 117 συνολικά), ενώ 284 νέα περιστατικά κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν ανεβάζοντας τον αριθμό σε 2.121.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα αναγγείλει πώς η Βρετανία θα ενισχύσει το σύστημά της για τη διενενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

Λέγοντας ότι ο Τζόνσον πιστεύει πως η Βρετανία πρέπει να δει "μαζική αύξηση" στη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων για να "ξεκλειδώσει το παζλ του κορονοϊού και να νικήσει τον ιό στο τέλος", ο εκπρόσωπος είπε στους δημοσιογράφους:

"Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα σε σχέση με τη διενέργεια των διαγνωστικών ελέγχων, χρειάζεται περισσότεροι άνθρωποι να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο και χρειάζεται να επιτύχουμε πολύ γρήγορα πρόοδο. Ο υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει αργότερα τα μέτρα που θα λάβουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση στη διενέργεια των διαγνωστικών ελέγχων".

Keywords
Τυχαία Θέματα