Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το τέλος της αναστολής προσλήψεων στο ΑΜΠΕ

Κόντρα μεταξύ της ΝΔ και της κυβέρνησης προκάλεσε η τροπολογία για το τέλος της αναστολής προσλήψεων στο ΑΜΠΕ. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο διευρύνει υπηρεσίες του «όπως όλα τα σοβαρά πρακτορεία» υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς αντιμετωπίζει υποστελέχωση, λόγω της συνεχούς μείωσης προσωπικού.

Μάλιστα, ο Λ. Κρέτσος επισήμανε ότι έχουν αποχωρήσει ή συνταξιοδοτηθεί 134 έχουν φύγει, ενώ, περά από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου το ΑΜΠΕ απασχολεί επιπλέον 58 δημοσιογράφους σε καίριες θέσεις.

Ο Λ. Κρέτσος υπογράμμισε την ανάγκη για «ίση μεταχείριση των δημοσιογράφων που απασχολούνται στον ίδιο φορέα, ώστε να μην δημιουργούνται και εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων».

Ν. Μηταράκης: Παραμονές εκλογών τέτοιες διατάξεις είναι κατ’ ελάχιστον ύποπτες

Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι «παραμονές εκλογών τέτοιες διατάξεις οι οποίες προσλαμβάνουν δημοσιογράφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι κατ’ ελάχιστον ύποπτες» κι αναρωτήθηκε αν με την τροπολογία θα προσληφθούν επιπλέον άτομα από όσα ήδη εργάζονται κι αν αυτά τα άτομα θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ή «θα πληρώνονται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για να ασκούν και ό,τι άλλο δημοσιογραφικό έργο έχουν και, κατά συνέπεια, να στηρίζουν την κομματική σας προπαγάνδα με λεφτά του ΑΠΕ-ΜΠΕ;»

Στο ίδιο κλίμα κι η βουλευτίνα της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη η οποία σχολίασε ότι υπάρχει κρίση και πρέπει οι συνάδελφοί της να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας, αλλά αποκλειστικής απασχόλησης … προειδοποιώντας τους «μην πάνε σε κανένα site ή σε κανένα άλλο μέσο και από κει να καλούνται σε όλα τα κανάλια, να υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Λ. Κρέτσος: Έχουμε δώσει δείγματα διαφάνειας, στο σπίτι του κρεμασμένου μην μιλάτε για σχοινί

Ο Λ. Κρέτσος απάντησε ότι «έχουμε δώσει δείγματα διαφάνειας, στο σπίτι του κρεμασμένου μην μιλάτε για σχοινί» και θύμισε ότι η κυβέρνηση άνοιξε ξανά την ΕΡΤ με όλο της το προσωπικό προβλέποντας δεύτερη απασχόληση μόνο κατ’ εξαίρεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα