Καλαφάτης: Ανάξιες σχολιασμού οι κατηγορίες Λεβέντη σε βάρος Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε στον News 24/7 από τους 88,6 για τις κατηγορίες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών της κοινοβουλευτικής του ομάδας, για την στάση της κυβέρνησης

στο θέμα της έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς στο Μάτι, αλλά και τις προτάσεις Μητσοτάκη αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως είπε σχετικά με την δήλωση Λεβεντη, που εμπλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ανεξαρτητοποίηση Αριστείδη Φωκά σχολίασε. «Προφανώς βρίσκεται σε καθεστώς πανικού" πρόσθεσε και μίλησε για εμμονή του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων με τον Πρόεδρο της ΝΔ» και χαρακτήρισε τις κατηγορίες του προέδρου της ΕΝ. ΚΕΝ. ανάξιες σχολιασμού.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε όμως και στη διαχείριση της κυβέρνησης εν ώρα κρίσης και συγκεκριμένα για τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής και την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Όπως είπεε είπε η κυβέρνηση ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη, ενώ έδωσε 6 φορές αναβολή στο νόμο της ΝΔ για τα αυθαίρετα. «Το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων υπάρχει» πρόσθεσε. Εκτίμησε δε, ότι όσο περνάει ο καιρός. τόσο θα μειώνεται η δραστηριότητα της κυβέρνησης επί του θέματος. Επιπλέον, σχολίασε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να απλώσει ομίχλη στο τι έγινε στο Μάτι κυρίως, αλλά και στη Μάνδρα, για να αποφύγει την απόδοση ευθυνών.

Ο βουλευτής ΝΔ, αναφερόμενος στην πρόταση Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε στην ΔΕΘ, τόνισε πως στόχος είναι να ισχύσει το μέτρο το 2021. «Σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να υπάρξει διάλογος με τους αρμόδιους φορείς ούτως ώστε να υπάρξει η κατάλλη επεξεργασία στην πρόταση». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας και ότι το μετρο συμβάλει στο να υπάρξει μια ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τώρα την μεταβίβαση ακινήτων του κράτους στο υπερταμείο, ζήτησε απαντήσεις για τα σχεδόν 2 χιλιάδες ακίνητα της Θεσσαλονίκης που περνάνε σε αυτό, ανάμεσά τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του και το νοσοκομείο Γεννηματα και τόνισε ότι η εκχώρηση έγινε «στα μουλωχτα»

Τέλος, ο Σταύρος Καλαφάτης ξεκαθάρισε πως το θέμα της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει κλείσει. «Έχω αποφασίσει ότι θα συνεχίσω στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Δεν θα στηρίξω ανθρώπους με διαφορετικό ιδεολογικό πρόσημο» σχολίασε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να στηρίξει υποψηφιότητα της Εύα Καϊλή από το Κίνημα Αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα