Κακοκαιρία Μήδεια: Υποχωρεί σταδιακά - Εξασθενούν σημαντικά οι χιονοπτώσεις

Ο καιρός με μια ματιά Σχεδόν αίθριος αλλά κρύος καιρός στα δυτικά κεντρικά και βόρεια– Εξασθενούν σημαντικά οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βαθμιαία περιορίζονται στη Κρήτη Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ με εξασθένηση

Την Τετάρτη στα ανατολικά

και τα νότια προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στη δυτική και βόρεια χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 7 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 6 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά τις πρωινές ώρες και βελτίωση το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος, καιρός ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 17/2/1898 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Στερεάς και Β. Πελοποννήσου. Το 1905 κακοκαιρία με χιόνια στην Ελλάδα. Χιονόστρωση στη Σπάρτη, χιονόπτωση στον Πύργο και στο Μεσολόγγι. Το 1934 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στην Αθήνα με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στις Κυκλάδες με σημαντικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο πολλών νησιών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα