Κακοκαιρία Μήδεια: Έρχεται το Σάββατο - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες

Από το Σάββατο θα αρχίζει να αλλάζει βαθμιαία το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας καθώς από τη μια μεριά το χαμηλό Wolfram που βρίσκεται στο Τυρρηνικό πέλαγος θα αρχίζει να μας επηρεάζει με θερμό του μέτωπο και από την άλλη μεριά θα αρχίσουν να κατεβαίνουν νοτιότερα οι ψυχρές μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια.

Η αντίθεση των αερίων μαζών με διαφορετικά χαρακτηριστικά

θα προκαλέσει φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια (βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά) τα οποία βαθμιαία θα επηρεάσουν και πεδινές περιοχές.Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Ήπειρο . Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Την Κυριακή στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις που θα είναι πυκνές κατά διαστήματα, ενω προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Στα υπόλοιπα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη. Όλη την εξέλιξη του καιρού μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το παρακάτω βίντεο με όλες τις παραμέτρους του υετού .

Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται καθαρά ότι πλέον τη Δευτέρα στα δυτικά και τα βόρεια θα έχουμε λίγα φαινόμενα μόνο το πρωί και θα παραξείνει μόνο το κρύο , ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης που θα συνεχιστουν και την Τρίτη και οι οποίες και πάλι θα είναι κατά τόπους έντονες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Οι περιοχές των χιονοπτώσεων διακρίνονται και στο παρακάτω βίντεο με δεδομένα του ECMWF.

Οι θερμοκρασίες τη Δευτέρα θα είναι πολύ χαμηλές κυρίως στη Κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου θα επικρατήσει πολύ ισχυρός και τοπικά ολικός παγετός.

Η ίδια θερμοκρασιακή κατάσταση θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

Παρακάτω μπορείτε να διακρίνετε και τους θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που θα επικρατήσουν από το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, και οι οποίοι από την Κυριακή θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι εντάσεως τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα