Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες - Χιόνια στα ορεινά

Ο καιρός με μια ματιά

• Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα και υποχωρεί ο παγετός

• Ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο θα ενταθούν

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης

Σήμερα Παρασκευή

τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, όπου από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και μετά το μεσημέρι έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και νωρίς το πρωί και το βράδυ έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που νωρίς το πρωί στα δυτικά και μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ

Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα