Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές το Σάββατο - Πέφτει η θερμοκρασία

Ο καιρός με μια ματιά Τοπικές βροχές κυρίως δυτικά βόρεια και ανατολικό Αιγαίο Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και αργότερα στο Βόρειο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το

ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 6/3/1996 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές και στην Αθήνα. Το 2004 επικράτησαν χαμηλές θερμοκρασίες στα βορειοδυτικά με -6°C ελάχιστη θερμοκρασία σε Καστοριά και Φλώρινα. Το 2009 είχαμε πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο με μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Το 2015 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα