Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές - Άνοδος θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Το επόμενο διήμερο θα έχουμε τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό αιγαίο

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 6-7 μπ πιθανόν πρόσκαιρα την Πέμπτη 7-8 στα νότια

Το Σαββατοκύριακο λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια –Σύμμαχος ο καιρός σε στεριά και θάλασσα για το εορταστικό τριήμερο

Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 5 με 6 και το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ 27-02-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-02-2020

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-02-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-03-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ήπιες θερμοκρασίες στην Αθήνα

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη με θερμοκρασίες περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε βίντεο την εξέλιξη του καιρού έως και την ερχόμενη Τρίτη:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Νεφώσεις, - Άνοδος, Σαββατοκύριακο,kairos, nefoseis, - anodos, savvatokyriako